Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Δεν ήθελα να χτίσω μια φυλακή…

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Δεν ήθελα να χτίσω μια φυλακή…

«Δεν θέλησα ποτέ να παντρευτώ. Από ό,τι έβλεπα γύρω μου, τις επιθυμίες μου, τα διαβάσματά μου, αλλά και από τις επιρροές μου, γνώριζα ότι ο έρωτας – ο οποίος μαζί με την τέχνη είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ύπαρξής μου – έχει ημερομηνία λήξης. Δεν ήθελα να χτίσω μια φυλακή μέσα από έναν γάμο – από την οποία για να δραπετεύσω όταν θα τελείωνε ο έρωτας θα έπρεπε να πληρώσω δικηγόρους και να πάρω διαζύγιο.

Έπειτα για λόγους προσωπικούς, καθαρά υπαρξιακούς, μέσα από το ερώτημα της ζωής και του θανάτου, δεν ήθελα να φέρω στον κόσμο ένα θνητό παιδί. Δεν είχα την ανάγκη να γίνω ποτέ μητέρα. Έτσι δεν υπήρχε κανένας λόγος να περιχαρακώσω τη ζωή μου και να τοποθετήσω τη ζωή μου μέσα στο συντηρητικό πλαίσιο του γάμου. Ήθελα να είμαι ένα ελεύθερο πνεύμα, να πηγαίνω εκεί που λαχταρούσε και επιθυμούσε η λίμπιντό μου.

Υπήρξαν άντρες που με ερωτεύθηκαν και υπήρξαν άντρες που με αρνήθηκαν. Ξέρεις, οι άντρες είναι θύματα της λάθος ιδέας με την οποία μεγαλώνουν. Οι ελληνίδες μητέρες τους ανατρέφουν σαν να είναι οι βασιλείς του κόσμου και η γυναίκα ένα πλάσμα υποδεέστερο, για να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Όταν έχουν να αντιμετωπίσουν μια γυναίκα η οποία είναι ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, δεν μπορούν να το δεχθούν».

Υπογραφή: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ηθοποιός


Σχολιάστε εδώ