Ανησυχεί ο Πρόεδρος της Κίνας…

Ανησυχεί ο Πρόεδρος της Κίνας…

…αν θα παραμείνει ανοιχτή η ελληνική αγορά στις κινεζικές επιχειρήσεις και προϊόντα

Δεν ξέρουμε κατά πόσο χαίρονται οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι, όπως και ο… βουλιμικός γείτονάς μας, που τα θέλει όλα δικά του, με τις αγάπες και τις αγκαλιές με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ το διήμερο που τον φιλοξενήσαμε, με τον ελληνικό λαό να τον καταχειροκροτεί, ξέροντας ότι η Κίνα έχει μπει στο μάτι της Ουάσινγκτον και της Μόσχας, που έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το πού το πάει.
Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο λογαριασμός, τι προσδοκά η χώρα μας στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών και πρωτίστως των επενδύσεων, όμως πάνω από όλα το… ποθούμενο είναι η στήριξη του Πεκίνου στα εθνικά μας θέματα. Μια γεύση μάς έδωσε ήδη ο Πρόεδρος της Κίνας, ο οποίος κάτω από την Ακρόπολη, δημόσια, πρόσφερε τη στήριξή του για την επιστροφή των Γλυπτών, που χρόνια τώρα τα περιμένει η θέση τους στον Παρθενώνα.

Έδειξε, όμως, και μια ανησυχία. Τη διατύπωσε στη συνέντευξη που είχε δώσει στην «Καθημερινή» δύο μέρες πριν πατήσει το πόδι του στην Αθήνα: «Η Κίνα είναι πρόθυμη να αυξήσει τις εισαγωγές ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές στους Κινέζους καταναλωτές, ενώ ευελπιστεί ότι η ελληνική αγορά θα παραμείνει ανοιχτή προς τις κινεζικές επιχειρήσεις και προϊόντα, επιτρέποντάς μας να παραμείνουμε στενοί εταίροι στο πλαίσιο μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας».

Στο χέρι των σημερινών και των αυριανών κυβερνώντων είναι να αποδείξουν ότι το συμφέρον της πατρίδας και του ελληνικού λαού είναι να κρατήσουν ΟΛΑΝΟΙΧΤΗ την πόρτα μας στη φίλη Κίνα. Καιρός είναι να στρέψουμε τα μάτια μας και προς Ανατολάς… Να ανοίξουμε το οπτικό μας πεδίο…


Σχολιάστε εδώ