Στουρνάρας: Φιάσκο ο «Ηρακλής»!

Στουρνάρας: Φιάσκο ο «Ηρακλής»!

= Μόνο το 40% των «κόκκινων» δανείων μπορεί να ρυθμίσει!

Και ξαφνικά έσκασε η βόμβα: Ο «Ηρακλής», που θα έλυνε το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, αποδείχθηκε ότι μπορεί να ρυθμίσει μόνο το 40% από αυτά.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε την πρόθεση της Τράπεζας να ενεργοποιήσει, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, σχέδιο για την αντιμετώπιση του 60% των «κόκκινων» δανείων.

Σε δήλωσή του τονίζει:
«Εχθές το βράδυ, μετά από πολλές ημέρες διαβουλεύσεων με τον υπουργό Οικονομικών, καταλήξαμε σε μια στρατηγική για τις τράπεζες. Καταρχήν υπάρχει σημαντική βελτίωση. Οι τράπεζες μείωσαν τα “κόκκινα” δάνεια κατά 30 δισ. από το σημείο κορύφωσής τους. Οι τράπεζες στην Ελλάδα ‘‘μολύνθηκαν’’ από το υψηλό δημόσιο χρέος. Αν θέλουμε το 2021 – 2022 να πλησιάσουμε το ποσοστό της ΕΕ στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο ‘‘Ηρακλής’’ δεν αρκεί. Είναι ένα θετικό βήμα, στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ένα μικρό βήμα».

Και προσθέτει: «Η ΤτΕ έχει καταθέσει ένα σχέδιο που θα είναι το επόμενο βήμα, σε συνεννόηση βέβαια με τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να ληφθούν όλες οι πρόνοιες, και πάλι όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται να βελτιώσουμε το οικοσύστημα, χρειάζεται ενοποίηση των κανόνων φερεγγυότητας. Τους επόμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει πρωτοβουλία ενοποίησης όλων των κανόνων φερεγγυότητας».


Σχολιάστε εδώ