Μαύρα κι άραχνα τα επόμενα χρόνια για τους συνταξιούχους…

Μαύρα κι άραχνα τα επόμενα χρόνια για τους συνταξιούχους…

-Προς αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι τα νέα για τους όπου Γης συνταξιούχους. Η «Ομάδα των 20», στην οποία μετέχουν κεντρικοί τραπεζίτες, εκπρόσωποι κανονιστικών αρχών, πανεπιστημιακοί κ.ά., προβλέπει σε έκθεσή της ότι το 2050 το κενό χρηματοδότησης των συ­νταξιοδοτικών συστημάτων κρατών που αθροιστικά συνεισφέρουν το 90% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα έχει φτάσει στα 15,8 τρισ. δολάρια.

Και οι λύσεις που προτείνονται για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό περιλαμβάνουν αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση του ύψους των συντάξεων.

Ήδη το 2018 το χρηματοδοτικό κενό που είχαν συσσωρεύσει 21 συνταξιοδοτικά συστήματα ανήλθε σε 1,2 τρισ. δολάρια.

Στην πείνα τούς θέλει το ΔΝΤ

Εκεί στο ΔΝΤ δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να σκέφτονται πώς θα βασανίσουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες. Ο στόχος τους είναι να περιορίσουν το συνολικό μέσο εισόδημα από κύριες και επικουρικές συντάξεις την προσεχή δεκαετία στα 780 ευρώ. Με τη μη εφαρμογή των περικοπών που είχαν συμφωνηθεί, τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς και τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης ως μόνιμης παροχής, το μέσο μηνιαίο άθροισμα κύριας και επικουρικής για τη δεκαετία 2020 – 2030 διαμορφώνεται στα 910 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ