ΥΠΕΞ: Μετακινήσεις, προαγωγές, αποχωρήσεις…

ΥΠΕΞ: Μετακινήσεις, προαγωγές, αποχωρήσεις…

Μαθαίνουμε ότι πρέσβης που μετακινήθηκε «βιαίως» από βορειοαμερικανική πρεσβεία σε αφρικανική χώρα, αλλά είχε ζητήσει να μετακινηθεί είτε στα Βαλκάνια είτε σε Μεσανατολική-μεσογειακή χώρα, βράζει και είναι έτοιμος να εκραγεί καθώς θεωρεί ότι απομακρύνθηκε από την πρεσβεία που υπηρετούσε για να τοποθετηθεί φιλικός προς την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΞ διπλωμάτης.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μαργαρίτης αποσπάται από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε ομοιόβαθμη θέση που συνίσταται στο ιδιαίτερο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Προάγονται αναδρομικά, κατ’ εκλογή, από τον βαθμό συμβούλου πρεσβείας Α’ στον βαθμό πληρεξουσίου υπουργού Β’ οι: Μπούρα Άννα-Μαρία-Ελένη, παίρνοντας στην επετηρίδα τη θέση μετά τον Ευστάθιο Παΐζη – Παραδέλλη και πριν από τον Κωνσταντίνο Πιπερίγκο, ο Ιωαννίδης Ιωάννης, παίρνοντας θέση στην επετηρίδα μετά τον Αθανάσιο Ιωάννου και πριν από τη Σοφία Φιλιππίδου. Προαγωγή αναδρομικά και για την Αικατερίνη Κόικα από τον βαθμό συμβούλου πρεσβείας Α’ στον βαθμό πληρεξουσίου υπουργού Β’.

Αποχωρεί από τη Διπλωματική Υπηρεσία η Αικατερίνη Μπούρα με βαθμό πληρεξουσίου υπουργού Α’ καθώς συμπλήρωσε την 35ετία και το 65ο έτος. Στην κ. Μπούρα απονεμήθηκε ο βαθμός του επί τιμή πρέσβεως.

Ο Νικόλαος Πιπερίγκος, σύμβουλος πρεσβείας Α’, αναλαμβάνει την ευαίσθητη, αν και παραμελημένη, θέση του διευθυντή σπουδών της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ