Μεταναστευτικό – Kλειδί για κάποια λύση είναι οι επαναπροωθήσεις

Μεταναστευτικό – Kλειδί για κάποια λύση είναι οι επαναπροωθήσεις


Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αρχιτέκτονα – Συγγραφέα,
Μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής
του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης
των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
e-mail: [email protected]


Έγραφα σε αυτήν εδώ τη στήλη για το μείζον θέμα του Μεταναστευτικού («ΠΑΡΟΝ», 26-27 Οκτωβρίου): «Μια παρατήρηση επί του Μεταναστευτικού (ονομαζόμενου καταχρηστικά και ως Προσφυγικού) με την επισήμανση ότι η εθνική και κοινωνική συνοχή είναι όρος επιβίωσης της Ελλάδας: Δεν χωρούν άλλοι μετανάστες στην Ελλάδα.

Οι λόγοι έχουν διατυπωθεί πολλάκις και είναι ευρέως κατανοητοί στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ό,τι κι αν λένε οι εθνομηδενιστές, οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης και των λεγομένων ‘‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων’’. Με την αφορμή της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο στη Βουλή, θεωρώ ότι κλειδί για κάποια λύση είναι οι επαναπροωθήσεις.

Το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή προβλέπει έναν αυστηρό διαχωρισμό των προσφύγων, που δικαιούνται το άσυλο, και των μεταναστών, που πρέπει να επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Θυμίζω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ όλοι παρέμεναν στη χώρα μας. Στόχος της κυβέρνησης είναι σύντομα να μπορέσει να εκκινήσει τη διαδικασία επιστροφής των παράτυπων μεταναστών πίσω στην Τουρκία, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες – και η κοινή λογική. Αν και με τον ‘‘κου­μπάρο’’ Ερντογάν ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει…».

Έκτοτε το θέμα χειροτέρευσε. Άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πτέρυγάς του εντός της ΝΔ να διαφοροποιηθεί ως προς την κατεύθυνση από την εθνομηδενιστική γραμμή Τσίπρα και αριστερισμού, διασπορά του προβλήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα, τζούφιες εκκλήσεις προς τη μεριά της ΕΕ η οποία βολεύεται με αυτήν την κατάσταση.

Όπως επίσης και οι πολυάριθμες ΜΚΟ καθώς και χιλιάδες Συνελλήνων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως δικηγόροι, μεταφορείς, φύλακες στα hotspots και άλλοι, πέραν των «αλληλέγγυων». Το θέμα θα διαιωνίζεται όσο θα συνεχίσει να επικρατεί η ιδεολογική τρομοκρατία της «ριζοσπαστικής» Αριστεράς (sic!) και του αριστερισμού, σύμφωνα με τον οποίο όσοι αντιδρούν είναι φασίστες, ρατσιστές κ.λπ. Ώσπου να σταματήσει αυτή η κυριαρχία στην ελληνική κοινωνία, η υφιστάμενη κοινωνική συνοχή θα έχει διαλυθεί, μια πολυεθνική Ελλάδα –και όχι πολυπολιτισμική, όπως καλείται σήμερα– θα έχει εγκαθιδρυθεί. Βασικά, καλημέρα σας (μας)!

ΥΓ.: Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη φωνές εκτός Ελλάδας που στηλιτεύουν την πολλαπλώς επιτιθέμενη Τουρκία και στηρίζουν την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ξεχωρίζει σταθερά η φωνή του γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ), που για μία ακόμη φορά από το βήμα της Γερουσίας ξεγύμνωσε τον Ταγίπ Ερντογάν και την προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο και έθεσε προ των ευθυνών του τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο γερουσιαστής Μενέντεζ αμφισβήτησε ότι η σημερινή Τουρκία είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και υπερασπίστηκε τα δίκαια της Ελλάδας, της Κύπρου και των Κούρδων.


Σχολιάστε εδώ