Γ. Βρούτσης: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για πώληση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds – Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Βρούτσης: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για πώληση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds – Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Φουρτούνες σηκώθηκαν στην κυβέρνηση μετά το δημοσίευμα του Reuters για πώληση ασφαλιστικών οφειλών ύψους 12 δισ. ευρώ σε ιδιώτες!

Έσπευσε ο Υπουργός Εργασίας να το  διαψεύσει με γραπτή δήλωση.

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα».

Αυτό τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, στη γραπτή δήλωσή του.

Το δημοσίευμα, όμως, του Reuters επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση οφειλών ύψους αρκετών δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε ιδιώτες επενδυτές, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μετρητά και να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Reuters.

ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια και επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των ασφαλισμένων από την κυβέρνηση της ΝΔ

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ δια της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφης Αχτσιόγλου η οποία δήλωσε:

“Ο κ. Μηταράκης διαρρέει στο Reuters τα σχέδια της κυβέρνησης για εκχώρηση σε funds ασφαλιστικών οφειλών ύψους 12 δισ. ευρώ για να έρθει λίγο αργότερα πανικόβλητος ο κ. Βρούτσης να τον διαψεύσει.

Αν το μοναδικό πρόβλημα ήταν το μπάχαλο στην κυβέρνηση, τα πράγματα θα ήταν για γέλια. Επειδή όμως το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των ασφαλισμένων, γίνονται επικίνδυνα. Όπως λέει και ένα παλιό αυστριακό ρητό: η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά καθόλου σοβαρή” αναφέρει η κα Αχτσιόγλου.


Σχολιάστε εδώ