Ναι στη στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία

Ναι στη στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία

-Λέει σε έρευνα το 91% – 97%

Υπάρχει ακόμη ευαισθησία. Ευτυχώς, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να σκεφτό- μαστε μόνο τον εαυτούλη μας και να λέμε: «Τι με ενδιαφέρει εμένα αν ένα παιδί έχει γεννηθεί με κινητικά προ­βλήματα ή αν κάποιος είχε την ατυχία να μείνει ανάπηρος σε τροχαίο;».

Σε πρόσφατη έρευνα που διενήργησε ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ) σε συνεργασία με την Prorata, με 3.273 συμμετέχοντες, το 97% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί ότι «όλοι οι άν­θρωποι θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις».

Εξάλλου, το 91% των πολιτών συμφωνεί με τη θεσμοθέτηση εκπαιδευτικού προγράμματος στα σχολεία για την αποδοχή της διαφορετικότητας, ενώ οι οκτώ στους δέκα λένε ότι η έλλειψη τέτοιων προγραμμάτων ισχυροποιεί τον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία.

Για την άρση των προκαταλήψεων και των στερεο- τύπων απέναντι στην αναπηρία τον σημαντικότερο ρόλο θα έπρεπε να διαδραματίζουν το κράτος (83%), η οικογένεια (80%) και τα ΜΜΕ (54%).

Και μια απίστευτη διαπίστωση της έρευνας, που δείχνει απουσία αλληλεγγύης: Οι νεότεροι ηλικιακά πολίτες (18-34 ετών) έχουν πιο παθητική στάση απέναντι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Φωτο: iatropedia


Σχολιάστε εδώ