«Πνίγηκε» η Βενετία…

«Πνίγηκε» η Βενετία…

– Δύο νεκροί στη μεγαλύτερη πλημμυρίδα των τελευταίων 50 ετών

Οι σοβαρές πλημμύρες στη Βενετία που έχουν αφήσει μεγάλο μέρος της ιταλικής πόλης κάτω από το νερό είναι άμεσο αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, λέει ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro.

@REUTERS

Τα υψηλότερα επίπεδα ύδατος στην περιοχή των τελευταίων 50 ετών και θα αφήσουν “ένα μόνιμο στίγμα”, αναφέρει ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro σε αναρτησή του στο twitter.

“Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει”, πρόσθεσε. “Αυτές είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής… το κόστος θα είναι υψηλό.”

Τα ύδατα στη Βενετία κορυφώθηκαν στα 1,87 μ., σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης της παλίρροιας. Μόλις μία φορά από τότε που άρχισαν οι επίσημες εγγραφές το 1923, η παλίρροια ήταν υψηλότερη και έφτασε τα 1,94 μ. Το 1966.

Ο Δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro

Η πόλη της Βενετίας αποτελείται από περισσότερα από 100 νησιά μέσα σε μια λιμνοθάλασσα στη βορειοανατολική ακτή της Ιταλίας.

Το τραγικό είναι πως δύο άνθρωποι πέθαναν στο νησί Pellestrina, μια λεπτή λωρίδα γης που χωρίζει τη λιμνοθάλασσα από την Αδριατική Θάλασσα. Ένας άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς προσπάθησε να ξεκινήσει μια αντλία στο σπίτι του και ένα δεύτερο άτομο βρέθηκε νεκρό σε άλλο σημείο της πόλης.

Ορισμένες επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί.

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου βυθίστηκε επλήγη περισσότερο, ενώ η Βασιλική του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε για έκτη φορά μέσα σε 1.200 χρόνια.

Ένας καταστηματάρχης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, δήλωσε στον ιταλικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Rai: «Η πόλη είναι στα γόνατά της».

Πληροφορίες απο το BBC – Φωτο: REUTERS, twitter.com/luigibrugnaro


Σχολιάστε εδώ