Σκληρή κόντρα Κοτζιά – Δένδια για την επιχείρηση «Αστραπή» – Διάψευση Κοτζιά για συμφωνία επιστροφής των 8 Τούρκων αξιωματικών

Σκληρή κόντρα Κοτζιά – Δένδια για την επιχείρηση «Αστραπή» – Διάψευση Κοτζιά για συμφωνία επιστροφής των 8 Τούρκων αξιωματικών

– Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα;
– Αναμασημένη τροφή από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας;

Το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φένεται πως κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ανέφερε,κρατώντας αποστάσεις από τα όσα γράφονται στο δημοσίευμα του Nordic Monitor ότι: «H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη Κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor. H σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται. Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Κοτζιά ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 τουρκων με τους 2 Έλληνες φανταρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρις ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πιστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βαρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».

Η κόντρα είχε ξεκινήσει μετά το δημοσίευμα του Nordic Monitor το οποίο έλανε λόγο για σχέδιο «Αστραπή» για τη μεταφορά των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων έκανε λόγο ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στο δημοσίευμα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για ερωτηματικά που δημιουργούνται, με την ανακίνηση εκ νέου στο θέμα μετά από 3 χρόνια καθώς η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι δικαιούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και αν κάποιοι επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν και πάλι τι θέμα ως μοχλό πίεσης στις σχέσεις των δυο χωρών.

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Κοτζιάς.

 

 

 


Σχολιάστε εδώ