Δεν πεινάνε μόνο οι Έλληνες…

Δεν πεινάνε μόνο οι Έλληνες…

Αύξηση κατά 10% σημειώνεται στα συσσίτια που λειτουργούν στη Γερμανία. Οι μεγαλύτερες ομάδες είναι παιδιά και ηλικιωμένοι. Σε σχεδόν 1.000 δήμους σε ολόκληρη τη Γερμανία λειτουργούν δημόσια συσσίτια.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πηγαίνουν τακτικά στα δημόσια συσσίτια στη Γερμανία για να προμηθευθούν τρόφιμα υπολογίζεται, σύμφωνα με τον σύλλογο «Συσσίτια Γερμανία» («Tafeln Deutschland»), στα 1,65 εκατομμύρια. Πρόκειται για 10% περισσότερα άτομα απ’ ό,τι τον περασμένο χρόνο, δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιόχεν Μπριλ. Στα συσσίτια πηγαίνουν άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, παιδιά, φοιτητές, αιτούντες άσυλο.

«Πολύ δραματική» είναι σύμφωνα με τον κ. Μπριλ η κατάσταση στους ηλικιωμένους. Μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 20% και έφθασε στους 430.000. Ο πρόεδρος του συλλόγου «Συσσίτια Γερμανία» προειδοποιεί ότι η φτώχεια στους ηλικιωμένους θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια ανάλογη σημασία με τις κλιματικές αλλαγές. Η μεγαλύτερη ομάδα στα συσσίτια που λειτουργούν αποτελείται από περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 10%.«Φτωχά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας», τονίζει ο κ. Μπριλ.

Εφιαλτικά τα νούμερα για την ευημερούσα στους αριθμούς Γερμανία…

Μήπως γι’ αυτό με τόση λύσσα απαίτησε την παραδειγματική «τιμωρία» της Ελλάδας, σε αγαστή συνεργασία με το ΔΝΤ, με τα τρία Μνημόνια που εξαθλίωσαν τους Έλληνες;

Φωτό: dialogos.com.cy


Σχολιάστε εδώ