Αυστραλία: Τραγικές ώρες – «Εκτός συμβατικής κλίμακας» η φωτιά! (video)

Αυστραλία: Τραγικές ώρες – «Εκτός συμβατικής κλίμακας» η φωτιά! (video)

– «Kαταστροφική» εβδομάδα πυρκαγιάς

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερεικλικάν, έχει δηλώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι πυρκαγιές πυρπολούν σε όλη την πολιτεία.

«Γνωρίζουμε ότι η πρόγνωση του καιρού είναι σε καταστροφικά επίπεδα», δήλωνε ο Γκλάντις Μπερεικλικάν. Ο κ. Shane Fitzsimmons, αρμόδιος για την αγροτική πυρκαγιά της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι το επίπεδο ήταν «εκτός συμβατικής κλίμακας» και ότι ακόμη και τα σπίτια που σχεδιάστηκαν για να αντέξουν δεν θα επιβιώσουν σε τέτοιες ακραίες συνθήκες.

«Καταστροφικές συνθήκες είναι όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν», είπε. Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης σημαίνει ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν την εξουσία να αναλαμβάνουν ό, τι κρίνεται απαραίτητο και να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε πόρο για να σώσουν ζωές…

Περίπου 150 πυρκαγιές εξακολουθούν να μένονται στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) και στο Κουίνσλαντ, που τροφοδοτούν τις ξηρές συνθήκες.

Πενήντα σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, αλλά δεν χάθηκαν ζωές, ανέφεραν αξιωματούχοι. Σε ένα σημείο, πυρκαγιές ξέσπασαν στα προάστια του Σίδνεϊ. Την Τετάρτη, οι πυρκαγιές προκάλεσαν νέες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο Κουίνσλαντ.

“Οι συνθήκες μας ανησυχούν”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Πρεσέρ Ανάστασια Παλασζτσούκ.

Με πληροφορίες από τον Quardian και το BBC


Σχολιάστε εδώ