Αλ. Τσίπρας: Ανίκανη η κυβέρνηση που μέσα σε τρεις μήνες τα έχει κάνει θάλασσα

Αλ. Τσίπρας: Ανίκανη η κυβέρνηση που μέσα σε τρεις μήνες τα έχει κάνει θάλασσα

– Ζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της νέας εποχής –

Επίσκεψη στα Γρεβενά, στην καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην «προσπάθεια του κόμματος σε ένα φιλόδοξο σχέδιο με την συγκρότηση μιας νέα Δημοκρατικής Παράταξης της νέας εποχής χωρίς να έχει μέλη χειροκροτητές και συμμετέχοντες μια φορά στα 4 χρόνια» ανέφερε.

Σε μια Περιφέρεια που ήταν «από τις αδικημένες της χώρας μας και που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε δύσκολες συνθήκες, προσπάθησε και πέτυχε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες αδικίες, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφερόμενος στις προεκλογικές υποσχέσεις της σημειώνοντας ότι «οι αντίπαλοί μας δημιούργησαν ένα τοξικό περιβάλλον με τη βοήθεια μεγάλης πλειοψηφίας μέσων ενημέρωσης που τους στήριζε και τους στηρίζει» και ότι «με τη βοήθεια αυτών των μέσων με μεγάλη δύναμη πυρός πήραν την εξουσία, δημιουργώντας προσδοκίες στην κοινή γνώμη ότι σε λίγες ημέρες θα έκαναν τον “ουρανό πιο γαλανό”. Δυστυχώς, όμως, ο “ουρανός” έγινε πιο σκοτεινός και συννεφιασμένος» τόνισε.

Κεντρικό διακύβευμα της προεκλογικής εκστρατείας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν «η άμεση ελάφρυνση της μεσαίας τάξης και αυτό που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση με τα μέτρα που έλαβε είναι να φέρει ελάφρυνση 17 ευρώ τον χρόνο, με αποτέλεσμα να την αποδοκιμάζουν ακόμη και τα δικά της μέσα ενημέρωσης με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους» αλλά «αντί για ελάφρυνση, τα μεσαία στρώματα και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ».


Αλ. Τσίπρας: Επέλαση! Σε 4 εβδομάδες γκρέμισαν το εργασιακό περιβάλλον προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν τους εργοδότες σε μια λογική ελαστικοποίησης της εργασίας


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και στο θέμα του προσφυγικού: «Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακραίου νεοσυντηρητισμού αλλά και μιας προσπάθειας επικοινωνιακού αντιπερισπασμού, προκειμένου η κυβέρνηση της ΝΔ να κρύψει την αδυναμία της στη διαχείριση του προσφυγικού».

Υπενθύμισε τις δηλώσεις των στελεχών της Ν.Δ. που έλεγαν ότι «θα λύσουν το πρόβλημα που δήθεν δημιουργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «για κακή τους τύχη από τα 5.000 άτομα που ήταν Μόρια μέσα σε μόλις τρεις μήνες, ο αριθμός των προσφύγων έχει ανέλθει στους 15.000». Κατά τον κ. Τσίπρα, είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και «είναι το μοναδικό στο οποίο δεν αφήσαμε εντελώς στρωμένο έδαφος όπως στα περισσότερα θέματα της χώρας».

«Η δεύτερη μεγάλη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης ήταν το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αυτοί που έσπειραν διχόνοια και το μίσος πριν από τις εκλογές, με το που ήλθαν στην εξουσία απλά ανέφεραν ότι θα τιμήσουν τη συμφωνία, εγκαταλείποντας τους πολίτες που τους πίστευαν».

«Εμείς λέμε ότι η χώρα μας έχει μια μακρά παράδοση σε αγώνες, διεκδικήσεις και κατακτήσεις. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις, να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας, να πάρετε τη δημοκρατική παράταξη στα χέρια σας, προκειμένου να προστατεύσουμε αυτές τις κατακτήσεις, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πορεία προς τα εμπρός για τη χώρα».

H χώρα μας έχει μια μακρά παράδοση σε αγώνες, διεκδικήσεις και κατακτήσεις. Σας καλούμε να ενώσουμε δυνάμεις, να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας, να πάρετε τη δημοκρατική παράταξη στα χέρια σας, προκειμένου να προστατεύσουμε αυτές τις κατακτήσεις.


Σχολιάστε εδώ