Βουλευτές αμφισβητούν ανοιχτά τη Γεννηματά

Βουλευτές αμφισβητούν ανοιχτά τη Γεννηματά

-Απόλυτη η διαφοροποίηση του Καστανίδη από τη θέση του ΚΙΝΑΛ
-Λέγεται ότι «παίζει» με τον Γ. Παπανδρέου

Φουντώνει στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής το κύμα αμφισβήτησης της Φ. Γεννηματά, ενώ ενισχύονται οι αποσχιστικές τάσεις και τα διαλυτικά φαινόμενα, με τις εξελίξεις να καθίστανται πλέον απρόβλεπτες. Για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε την ηγεσία αμφισβητείται με τέτοια ένταση και από τόσο μεγάλο αριθμό βουλευτών – στελεχών, ενώ αδιευκρίνιστος είναι προς το παρόν ο ρόλος που διαδραματίζει στο παρασκήνιο ο Γ. Παπανδρέου.

Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο της κ. Γεννηματά έχει να κάνει τόσο με την πολιτική –διφορούμενη σε αρκετές περιπτώσεις– που ακολουθεί σε κρίσιμα ζητήματα, όσο και με τον τρόπο που διοικεί το Κίνημα Αλλαγής. Την κατηγορούν για συ­γκεντρωτισμό και αλαζονεία.

Πέραν των Ν. Ανδρουλάκη και Π. Γερουλάνου, που έχουν καταστήσει σαφείς τις διαφωνίες τους και δεν κρύβουν τις αρχηγικές φιλοδοξίες τους, οι αμφισβητίες βουλευτές ανέρχονται σε 7 με 8, μεταξύ των οποίων είναι ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Δ. Κωνσταντόπουλους κ.ά. Οι πληροφορίες μιλούν για κανονικό «κλεφτοπόλεμο», που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με αφορμή και τις πολιτικές εξελίξεις.

Αίσθηση και ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε η διπλή διαφοροποίηση του Χ. Καστανίδη ως προς την επίσημη γραμμή του Κινήματος όσον αφορά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αλλά και την Προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Το πιο προωθημένο σενάριο που συζητήθηκε στα ενδότερα του Κινήματος ήταν ότι ο κ. Καστανίδης δεν εξέφρασε απλά τις προσωπικές του απόψεις, αλλά ότι ενεργεί ως «λαγός» του Γ. Παπανδρέου. Ορισμένοι μάλιστα επιμένουν ότι καθώς ο τελευταίος θεωρεί ότι αποχώρησε πρόωρα και άδικα από την ηγεσία, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία.

Μια πρώτη σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της κ. Γεννηματά και των στελεχών που την αμφισβητούν αναμένεται να γίνει στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί το διήμερο 23 – 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κανείς από τους «δελφίνους», Ν. Ανδρουλάκη και Π. Γερουλάνο, δεν προτίθεται να θέσει θέμα ηγεσίας και να μπει στη μάχη της διεκδίκησης.

Θα περιοριστούν στο να διατυπώσουν με λεπτομέρεια τις διαφωνίες τους με την πολιτική της κ. Γεννηματά και παράλληλα θα καταστήσουν σαφές ότι θα εκφράζουν ανοιχτά και με παρρησία τις απόψεις τους. Ειδικότερα ο κ. Γερουλάνος έδειξε να αδιαφορεί για τη δυσφορία που εκφράσθηκε από τα ηγετικά κλιμάκια σχετικά με την παρουσία του στην εκδήλωση του «Πράττω», όπου μετείχε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Βούτσης.


Σχολιάστε εδώ