Κυρ. Μητσοτάκης: «Τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότωφ» (video)

Κυρ. Μητσοτάκης: «Τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότωφ» (video)

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στο Γιώργο Αυτιά.

Τόνισε πως εξαρθρώθηκε “ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας στη χώρας” και επισήμανε ότι 1.500 νέοι αστυνομικοί ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και ότι επανασυστήθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ. «Οι πολίτες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτό είναι δέσμευση» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την αντιτρομοκρατική για την επιχείρηση και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν και πρόσθεσε “αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα”.


 Θα είμαστε αμείλικτοι με την υποδηλωμένη εργασία. Διαθέτουμε πλέον τεχνολογικά συστήματα να εντοπίσουμε τους εργοδότες που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και κλέβουν το κράτος. Τέτοιες πρακτικές, όταν είμαστε τόσο θετικοί με την επιχειρηματικότητα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.


Διαβάστε τα κύρια σημεία:

» Χθες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξάρθρωσε έναν επικίνδυνο επιχειρησιακό βραχίονα της τρομοκρατίας. Θέλω να επισημάνω ότι 1500 νέοι αστυνομικοί ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και ότι επανασυστήθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ. Οι πολίτες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτό είναι δέσμευση.

» Στο μεταναστευτικό έχουμε διαφορετική πολιτική από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο, ώστε όποιος το δικαιούται να το παίρνει γρήγορα, αλλιώς να επιστρέφει στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής του. Και ναι, θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

» Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται, στον Έβρο και στη θάλασσα. Το εθνικό σύστημα επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων καθυστερούσε εδώ και 4 χρόνια. Το Λιμενικό μας αποκτά επιτέλους θερμικές κάμερες, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πότε φεύγει μία βάρκα από τα τουρκικά παράλια.

» Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στοχεύουμε να ανακουφίσουμε τους πιο αδύναμους, να κινητοποιήσουμε παραγωγικές δυνάμεις και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Μετά από 10 χρόνια κρίσης, οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη θα αφορά όλους τους Έλληνες.

» Μειώνουμε την εισαγωγική κλίμακα φορολογίας από το 22% στο 9% και αυξάνουμε κατά €1.000 το αφορολόγητο για κάθε παιδί. Παράλληλα, μειώνουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις και δίνουμε συγκεκριμένα κίνητρα για να προχωρήσουν σε παροχές που στηρίζουν τους εργαζόμενους.

Φωτο: twitter.com/primeministergr


Σχολιάστε εδώ