Ήταν ο… Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ περιμένει το… καλοκαίρι!

Ήταν ο… Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ περιμένει το… καλοκαίρι!

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το πρώτο του τρίποντο ως γηπεδούχος στο φετινό πρωτάθλημα και την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι από τις 28 Οκτώβρη του 2017.

Με μια απίστευτη ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ (3-2), αν και έχανε με 0-2 από το πρώτο ημίχρονο, μια ανατροπή που θύμισε τον παλιό Παναθηναϊκό.

Σε ένα 2 ημίχρονο που “έριξε” μια μεγαλοπρεπή “σφαλιάρα” όπως χαρακτήρισε την ήττα ο Κωστένογλου σε μια ΑΕΚ χωρίς ταυτότητα και χωρίς προσωπικότητα.

Το ντέρμπι εξαιρετικό με πολλές φάσεις αρκετά γρήγορο με δοκάρι, αποκρούσεις, σουτ, ένταση και θα λέγαμε αρκετά συγκινητικό.

Ο Παναθηναϊκός διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε άριστα τις… τεράστιες δομικές αδυναμίες της ΑΕΚ στον άξονα και κυρίως στην άμυνα.

Στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές Περέα και Χατζηθεοδωρίδη που πέρασαν στο ματς και τον Χατζηγιοβάνη μπροστάρη πήρε το τρίποντο και έδειξε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και δίκαια οι παίχτες καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Από την άλλη είδαμε μια ΑΕΚ καλή επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο χάρη στον καλό Βέρντε, που βγήκε στο 2ο ημίχρονο, και θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια ακόμη και με 0 – 3 αλλά μια ΑΕΚ τραγική στο 2ο ημίχρονο χωρίς διάθεση με βασικές ελλείψεις σχεδιασμού απο το καλοκαίρι και που είναι αδύνατο να καλυφθούν μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Παράδειγμα αδυναμίας είναι η τετράδα Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε και Ολιβέιρα που μαρκάρουν με τα μάτια έναν Σιμόες διαρκώς ντεφορμέ χωρίς άλλον παίχτη στον πάγκο… και δεν θα κάνουμε καμία κριτική στην άμυνα διότι το σκορ και με ανατροπή σε ένα ντέρμπι τα λέει όλα….

Τον Ιανουάριο, σίγουρα η ΑΕΚ, δεν θα μπορέσει να καλύψει τις δομικές ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως στον άξονα διότι αυτό απαιτεί έναν ευρύτερο σχεδιασμό δηλαδή περιμένουν πλέον το ερχόμενο καλοκαίρι…

Η νέα κακή εμφάνιση της ΑΕΚ, που αυτή τη φορά συνοδεύτηκε από την ήττα κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, εξόργισε τους οπαδούς της ομάδας, που κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή με άγριες διαθέσεις.

Οι φίλοι της Ένωσης αποδοκίμασαν έντονα τους ποδοσφαιριστές, διαμαρτυρόμενοι για την κάκιστη απόδοσή τους, αλλά και για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών δείχνοντας με σαφέστατο τρόπο την οργή τους.

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε ωραίο ντέρμπι…

 


Σχολιάστε εδώ