Χρ. Σταϊκούρας: Έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ – Τι αλλάζει με τη φορολοταρία (video)

Χρ. Σταϊκούρας: Έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ – Τι αλλάζει με τη φορολοταρία (video)

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ, μετά τον Μάιο του 2020, άφησε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωσε ότι στόχος είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης, ότι θα βοηθούν τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, μέσω των περαιτέρω μειώσεων φόρων από το 2020.

«Πρώτη φορά κυβέρνηση μειώνει τον φόρο εισοδήματος» υπογράμμισε ο υπουργός και τόνισε ότι όχι απλά δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ενισχυθεί.

Προανήγγειλε, επίσης, κι άλλες αλλαγές, μέσα στον μήνα, τόσο σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσο και με τη φορολοταρία όπου τόνισε πως « πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες» και προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος.

Κατασχέσεις

Ένας στους τέσσερις πολίτες μπορεί να πληρώσει και όμως δεν το κάνει, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για πλειστηριασμούς για τους “μπαταχτσήδες” ανέφερε ο υπουργός.

Κοινωνικό μέρισμα

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εφάπαξ εάν προκύψει δημοσιονομικός χώρος, τόνισε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

120 δόσεις

Τέλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι ένα εκατομμύριο πολίτες καλύφθηκαν από τις 120 δόσεις. Με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση καλύφθηκε ήδη το 89% του πληθυσμού.


Σχολιάστε εδώ