Απάντηση Α. Γεννηματά στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών

Απάντηση Α. Γεννηματά στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών

– Η Τουρκία να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας

Απάντησε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη εξέδωσε μια προκλητική δήλωση με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία, επίσκεψη που ενόχλησε την Άγκυρα.

Το τουρκικό υπουργείο, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την Ελλάδα ότι τάσσεται πάντοτε εναντίον της Τουρκίας από την οθωμανική περίοδο μέχρι σήμερα λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα εξόντωνε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους ενώ τις ίδιες απάνθρωπες πρακτικές εφαρμόζει και σήμερα στη μειονότητα στη δυτική Θράκη!

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματάς απάντησε:

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος.

Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας.

Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής» καταλήγει ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματάς.


Σχολιάστε εδώ