Μειωμένα κατά 3% τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά το 2020

Μειωμένα κατά 3% τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά το 2020

Την απόφαση αυτή πήρε το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία. Οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δεν ψήφισαν. Πρόκειται για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του κ. Γιάννη Μώραλη, που είχε πει πως εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν τα δημοτικά τέλη θα αρχίσουν σταδιακά να μειώνονται, γιατί στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ελαφρύνει τον κόσμο και όχι να τον επιβαρύνει με αυξήσεις, πρόσθετα τέλη κ.λπ. Οι πολύτεκνοι που έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ ετησίως θα πληρώνουν μόνο το 50% των ανταποδοτικών τελών που τους αναλογούν.

Επίσης απαλλάσσονται οριστικά από τα δημοτικά τέλη όσοι έχουν αναπηρία άνω του 67%, με την προϋπόθεση ότι το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ετησίως και δεν έχουν στην κατοχή τους σπίτι άνω των 100 τ.μ.

Μειωμένα τέλη καθορίζονται και στις περιοχές στις οποίες εκτελούνται έργα Μετρό, επειδή ήδη είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες και η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να τους προσθέσει επιπλέον προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι απλά η περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών τα επόμενα χρόνια, αλλά κυρίως η δίκαιη κατανομή τους. «Στον σχεδιασμό μας είναι να καθορίσουμε δημοτικά τέλη ανά ζώνη, γιατί δεν είναι δίκαιο να πληρώνει ίδια δημοτικά τέλη ο Καμινιώτης ή ο κάτοικος του 5ου διαμερίσματος με εκείνον που μένει στην Καλλίπολη ή στο Πασαλιμάνι», είπε ο Δήμαρχος.


Σχολιάστε εδώ