Η Ντόρα Μπακογιάννη «αδειάζει» τους υπέρμαχους του… “ρατσιστικού μπάρμπεκιου”

Η Ντόρα Μπακογιάννη «αδειάζει» τους υπέρμαχους του… “ρατσιστικού μπάρμπεκιου”

– Ξεκάθαρη η δήλωση της πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας:  “Η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται”, είπε χαρακτηριστικά

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, η κυρία Μπακογιάννη σχολιάζοντας το θέμα που έχει λάβει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, είπε ότι πρόκειται για πράξη μιας «ανύπαρκτης οργάνωσης που επιζητά πέντε λεπτά δημοσιότητας».

«Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο γερμανός ποιητής Σίλερ έχει πει “Ακόμα και οι θεοί ηττώνται όταν τα βάλουν με τη βλακεία”. Μια ανύπαρκτη οργάνωση δημιουργεί ένα μείζων θέμα. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Ή το μαθαίνεις στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ» έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook το οποίο συνοδέυεται με video – απόσπασμα από την εκπομπή.


Σχολιάστε εδώ