1.340.000 θα πάρουν από την… ελάφρυνση από 17 μέχρι 37 ευρώ τον χρόνο!

1.340.000 θα πάρουν από την… ελάφρυνση από 17 μέχρι 37 ευρώ τον χρόνο!

Πλούσια τα ελέη για τους φορολογουμένους!

Με χρυσά κουτάλια θα τρώνε από δω και πέρα οι φορολογούμενοι χάρη στις ελαφρύνσεις που θα προκύψουν από τις μειώσεις των συντελεστών, που κάθε άλλο παρά οι γνωστές φορολογικές εξαγγελίες είναι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μειώνονται οι φόροι – ο ΦΠΑ, το αφορολόγητο και ένα σωρό άλλοι. Μόλις μία εβδομάδα πριν, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι παγώνει για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες. Απομένει να το δούμε και στην πράξη και ουσιαστικά στην τσέπη.

Τη χειροπιαστή απόδειξη της… μείωσης του φόρου εισοδήματος προσέφερε η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ, την οποία παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του Νίκος Βέττας, προσγειώνοντας τους φορολογουμένους, που δεν θα δουν στα εκκαθαριστικά τους τις μειώσεις που περιμένουν με βάση τις υποσχέσεις των αρμοδίων υπουργών.

«Τα μεσαία στρώματα δεν θα δουν παρά μια ελάχιστη, συμβολικού τύπου, ελάφρυνση στην τσέπη τους από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, σε αντίθεση με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και τους ελεύθερους επαγγελματίες», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ. Και πριν επιχειρήσει κάποιος να αμφισβητήσει τα παραπάνω, προσφέρουμε και τις αποδείξεις, που προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων:

• Τα μεσαία εισοδήματα από 16.000 έως 50.000 ευρώ ετησίως, ενώ αντιστοιχούν μόλις στο 15% του συνολικού αριθμού των φορολογουμένων, πληρώνουν το 53% του συνολικού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων! Πρόκειται για 1.340.000 φορολογουμένους, κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους, που καταβάλλουν 4,4 δισ. ευρώ σε φόρους. Για αυτούς η ελάφρυνση από τη νέα φορολογική κλίμακα θα κυμανθεί από 17 έως 37 ευρώ ετησίως.

• Οι 1.200.000 φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 10.000 – 15.000 ευρώ θα… κερδίσουν από 117 έως 177 ευρώ ετησίως.


Σχολιάστε εδώ