Μίσος Ράμα για τον νεκρό Κατσίφα

Μίσος Ράμα για τον νεκρό Κατσίφα

Ο κ. Ράμα δεν δίστασε, ακόμη και ευρισκόμενος σε ελληνικό έδαφος, να προσβάλει τη μνήμη ενός νεκρού, του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς, απαντώντας σε ερώτηση του Euronews, έσπευσε να δηλώσει ότι επρόκειτο περί ενός εγκληματία που περιφερόταν με ένα όπλο και τόνισε ότι η αστυνομία αντέδρασε σωστά.

Το θέμα βεβαίως είναι ότι ακόμη και τώρα δεν έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές το πόρισμα της Αλβανικής Αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κατσίφας. Σε κάθε ευνομούμενη χώρα όπου χάνει τη ζωή του πολίτης άλλης χώρας, ακόμη κι αν ήταν ο χειρότερος εγκληματίας, υπάρχει η υποχρέωση πλήρους διερεύνησης των συνθηκών θανάτου. Ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρχε δυνατότητα διαφορετικής αντιμετώπισης του πολίτη, εάν επιχειρήθηκε εξαρχής η εξόντωσή του και όχι η σύλληψή του κ.λπ.

Διαβάζουμε σε αλβανικά δημοσιεύματα ότι η περίφημη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA), σύμφωνα με ένα αρχικό πόρισμα, «δεν παραβίασε τον νόμο για τη χρήση όπλων όταν εξουδετέρωσε τον ‘‘εξτρεμιστή’’ Κατσίφα».

Όμως αυτό το πόρισμα δεν το έχει δει κανένας, ούτε φυσικά έχει παραδοθεί στην οικογένεια. Και μάλλον θα καθυστερήσει κι άλλο η υπόθεση, καθώς, όπως μάθαμε (The Hellenic Information Team), θα διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση με την επιλογή μιας νέας ομάδας εισαγγελέων, μετά την αποχώρηση των δύο σημερινών ανακριτών… Μάλλον έχουν βρει το κόλπο οι Αλβανοί με τη συνεχή αλλαγή στη σύνθεση της εισαγγελικής επιτροπής, ώστε το πόρισμα να μην εκδοθεί ποτέ…

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε η αλβανική εισαγγελία να ασκήσει δίωξη εναντίον της μητέρας του Κατσίφα για… άσκηση βίας και παραίνεση σε διεθνικό μίσος…

[email protected]

Φωτό: dev.nrt24.ru


Σχολιάστε εδώ