Αυξημένη συμμετοχή και τον Οκτώβριο

Αυξημένη συμμετοχή και τον Οκτώβριο

Κινήσεις-ματ αποδείχθηκαν η οριστικοποίηση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, η φραγή της παρατασιολογίας, η ενεργοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και η διαφημιστική αντεπίθεση σε περιφερειακές, πανελλήνιες και ομογενειακές ιστοσελίδες.

Στις περιοχές που έληξε η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων στις 31 Οκτωβρίου η πορεία των δηλώσεων ήταν αυξητική και κρίνεται ικανοποιητική, καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά, αναμένεται να ξεπεράσει τον στόχο του 55%.

Όπως είναι φυσικό, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας αρκετοί βουλευτές μεταφέρουν την πίεση που δέχονται από φορείς και πολίτες στον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να επιτύχουν –μία ακόμη– παράταση.

Από την Ξάνθη (Μπουρχάν Μπαράν, ΚΙΝΑΛ) και τη Βοιωτία (Γιώτα Πούλου, ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργος Μουλκιώτης, ΚΙΝΑΛ) μέχρι την Ηλεία (Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ΝΔ), τις Σέρρες (Θεόφιλος Λεονταρίδης, ΝΔ) και το Ηράκλειο (Σωκράτης Φάμελος και Χαράλαμπος Μαμουλάκης από ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλης Κε­γκέρογλου από ΚΙΝΑΛ), όλοι ζητούν και άλλες παρατάσεις.

Η αλήθεια όμως είναι πως οι παρατάσεις μόνο κακό κάνουν στο Κτηματολόγιο, αφού οι πολίτες επαναπαύονται και περιμένουν την… επόμενη παράταση.

Όσο για τα πρόστιμα, η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του Κτηματολογίου κλείνουν το μάτι σε όσους δεν δήλωσαν ακόμα, λέγοντας πως «δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα» αλλά και πως όταν ενεργοποιηθούν, «δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ».


Σχολιάστε εδώ