Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά του Τόγκο

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά του Τόγκο

Οι Πειρατές επιτέθηκαν σε ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο από τις ακτές του Τόγκο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και έφυγαν αφού πήραν τέσσερα μέλη του πληρώματος ως ομήρους, δήλωσε το ναυτικό της Δυτικής Αφρικής δύο ημέρες μετά από μια παρόμοια επίθεση στα ύδατα του γειτονικού Μπενίν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters.

Από τα μέλη του πληρώματος που λείπουν, δύο είναι Φιλιππινέζοι, ο ένας είναι Έλληνας και ο ένας είναι Γεωργιανός, δήλωσε το ναυτικό σε δήλωση. Ένας πυροσβέστης πυροβολήθηκε επίσης και τραυματίστηκε στην επίθεση, είπε.

“Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα,, το πλοίο – δεξαμενόπλοιων Elka Aristotle […] δέχθηκε επίθεση περίπου 18 χιλιομέτρων (11 μίλια) από το λιμάνι της Λομέ από ένοπλους”, ανέφερε η δήλωση.

Ενώ η πειρατεία έχει μειωθεί παγκοσμίως, ο Κόλπος της Γουινέας της Δυτικής Αφρικής είναι ένας τομέας υψηλού κινδύνου για απαγωγές και ένοπλες ληστείες, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτικό Γραφείο. Οι ιδιώτες φρουροί προσπάθησαν να απωθήσουν την πειρατεία στο ελληνικό πλοίο. Ένας φρουρός τραυματίστηκε, ανέφερε το ναυτικό του Τόγκο. Έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από πειρατές εννέα μελών του πληρώματος των Φιλιππίνων από πλοίο με σημαία Νορβηγίας στα ανοικτά των ακτών του Μπενίν το Σάββατο.

Πηγή: Reuters
Φωτο: balticshipping.com


Σχολιάστε εδώ