Από 27.810 αιτήσεις μόνο 21 πήραν το ok για την προστασία της πρώτης κατοικίας!

Από 27.810 αιτήσεις μόνο 21 πήραν το ok για την προστασία της πρώτης κατοικίας!

Με το… σταγονόμετρο γίνεται η ένταξη στη ρύθμιση

Σε μεγάλη κοροϊδία εξελίσσεται η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Άνθρακες αποδείχθηκε και αυτή η εξαγγελία, που την περίμεναν με αγωνία χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο που είχαν πάρει βάζοντάς το υποθήκη.

Και δεν μπορεί να μη βλέπει ο πρωθυπουργός και ακόμη περισσότερο οι αρμόδιοι υπουργοί ότι η ρύθμιση που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται στην πράξη «δώρον – άδωρον».

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν χωρούν την παραμικρή αμφισβήτηση.

Κοντά στις 28.000 ανέρχονται οι αιτήσεις ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας. Για την ακρίβεια, 27.810 έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την κατάθεση της σχετικής αίτησης. Και μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί και έχουν διαβιβαστεί στις τράπεζες 167 (εκατόν εξήντα επτά και ολογράφως, για να μην πει κανείς ότι είναι λάθος ο αριθμός).

Ποια ήταν η συνέχεια;
Μόλις 21 αιτήσεις εγκρίθηκαν, πήραν το ok για ρύθμιση. Και από αυτές, μόνο οι 8 προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τους δανειολήπτες! Κάτι που προφανώς σημαίνει ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στους όρους των τραπεζιτών.

Να σημειωθεί ότι στις 16 εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μπήκαν 41.217 δανειολήπτες, που συναίνεσαν στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου τους, από τους οποί­ους 27.810 προχώρησαν στην ετοιμασία κατάθεσης του σχετικού φακέλου, όπως γράφουμε παραπάνω.


Σχολιάστε εδώ