DBRS: Αναβάθμισε το trend για την Ελλάδα σε θετικό, επιβεβαιώνει το ΒΒ (low)

DBRS: Αναβάθμισε το trend για την Ελλάδα σε θετικό, επιβεβαιώνει το ΒΒ (low)

Στην αναβάθμιση του trend για την Ελλάδα από σταθερό σε θετικό, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση για το αξιόχρεο της χώρας στο BB (low), προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη αξιολόγησή του στις 4 Μαΐου 2019, ο οίκος είχε αναβαθμίσει το αξιόχρεο της χώρας κατά μία βαθμίδα, στο BB (low) από B (high), αλλάζοντας παράλληλα το trend από θετικό σε σταθερό.

Ο καναδικός οίκος DBRS κλείνει ουσιαστικά σήμερα τον κύκλο των προγραμματισμένων αξιολογήσεων της πιστοληπτικής ικανότητα της Ελλάδας για το 2019.

Μετά την κίνηση της S&P την περασμένη Παρασκευή, η οποία ουσιαστικά “άνοιξε” τον δρόμο των αναβαθμίσεων της Ελλάδας μετά τις εκλογές του Ιουλίου, η αγορά ανέμενε ευρέως “καλά νέα” και από την DBRS σήμερα.

Όπως είχε σημειώσει η DBRS στη τελευταία της έκθεση για την Ελλάδα –  όταν και την αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα, στο BB (low) από B (high) –  οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε νέα αναβάθμιση της χώρας είναι οι εξής 4: (1) η συνεχιζόμενη εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης, (2) η συμμόρφωση με το πρόγραμμα της μεταμνημονιακής εποπτείας (3) η σταθεροποίηση της πρόσβασης στην αγορά ομολόγων (4) η συνεχιζόμενη βελτίωση της οικονομικής υγείας των τραπεζών.

Με πληροφορίες από το capital.gr


Σχολιάστε εδώ