«Κόκκινα» δάνεια 27 δισ. ευρώ παρέδωσαν σε σουηδικό fund!

«Κόκκινα» δάνεια 27 δισ. ευρώ παρέδωσαν σε σουηδικό fund!

Είναι στεγαστικά νοικοκυριών

-Μαζί με 1.000 εργαζομένους

Όλα πάνε μια χαρά…
«Κόκκινα» δάνεια ύψους 27 δισ. ευρώ, τα οποία είναι στεγαστικά νοικοκυριών, δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.ά., παραδίδει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) εγκρίνοντας τη συμφω­νία της Τράπεζας Πειραιώς με την Intrum, έναντι 410 εκατ. ευρώ!

Πακέτο με τα δάνεια πάνε και οι 1.000 υπάλληλοι που εργάζονταν στη Μονάδα Διαχείρισης Καθυστερήσεων (RBU) της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι μεταφέρονται στη νέα εταιρεία διαχεί­ρισης, την Alternative Financial Solutions (AFS), που πήρε πρόσφατα άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, αφού είχε ήδη πάρει την έγκριση του SSM. Με βάση την εν λόγω συμ­φωνία, η AFS θα μετονομαστεί σε Intrum Hellas και θα ανήκει κατά 80% (!) στον σουηδικό όμιλο και κατά 20% στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η συμφωνία-σκάνδαλο έχει αποτι­μηθεί στα 410 εκατ. ευρώ. Το τίμημα για την απόκτηση από την Intrum του 80% της πλατφόρμας διαχείρισης μη εξυ­πηρετούμενων δανείων συμφωνήθηκε στα 328 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 296 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν άμεσα, τα δε υπόλοιπα 32 εκατ. ευρώ ΜΕΤΑ το 2022! Και με τον όρο ότι θα έχουν επιτευχθεί οι προκαθορισμένοι στόχοι που περιλαμβάνει η συμφωνία των μετόχων! Το πλάνο της μείωσης των «κόκκινων» δανείων που θα υλοποιήσει η Intrum προβλέπει ότι το 2019 θα μειωθούν κατά 3,5 δισ. ευρώ, το 2020 κατά 6,5 δισ. ευρώ και το 2021 κατά 5 δισ. ευρώ.

 


Σχολιάστε εδώ