Αλ. Τσίπρας: Τα κάνατε θάλασσα στο προσφυγικό

Αλ. Τσίπρας: Τα κάνατε θάλασσα στο προσφυγικό

“Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», εκτός από ιδεοληπτικό, θα αποδειχθεί και απολύτως αναποτελεσματικό, σε σχέση με τους τους στόχους που θέτει” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση, κατά την ομιλία του στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στην συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη χορήγηση ασύλου.

“Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», εκτός από ιδεοληπτικό, θα αποδειχθεί και απολύτως αναποτελεσματικό, σε σχέση με τους στόχους που θέτει” συνέχισε.

“Η ΝΔ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υιοθέτησε μια ακραία ρητορική για το προσφυγικό. Όπως άλλωστε δε δίστασε να κάνει και σε άλλα κρίσιμα εθνικά θέματα. Βασικός στόχος της, να καβαλήσει το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού.

Τι έκαναν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης από την 7η Ιουλίου; Διέλυσαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ανέθεσαν το προσφυγικό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καθυστέρησαν απαράδεκτα τη μεταφορά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Σήμερα η ΝΔ νομοθετεί περισσότερο για να ικανοποιήσει την εκλογική της κοινή γνώμη, παρά γιατί ελπίζει ότι θα καταφέρει κάτι. Και για να ικανοποιήσει το κομματικό της ακροατήριο, προβαίνει σε απίστευτες απλουστεύσεις.

Μετατρέπει τους πρόσφυγες σε μετανάστες & το προσφυγικό ζήτημα από ευρωπαϊκό σε εθνικό ή ακόμη χειρότερα σε ελληνοτουρκικό. Αλλά φοβάμαι πως το χειρότερο απ’ όλα είναι πως έχει υιοθετήσει μια ολισθηρή λογική συμψηφισμού της προσφυγικής κρίσης με μείζονα θέματα των ελληνοτουρκικών.

Όσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλευε για την ευρωτουρκική συμφωνία, επισκέφτηκα τρεις φορές τη Τουρκία. Ούτε μια στιγμή όμως δε διανοήθηκα, να κάνω εκπτώσεις από τις εθνικές μας θέσεις προκειμένου να κατευνάσω τον πρόεδρο Ερντογάν και τους γείτονές μας”.


Σχολιάστε εδώ