To EKOME στο 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

To EKOME στο 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά, το EKOME είναι ένθερμος υποστηρικτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Αγορά. Ειδικότερα, στη φετινή 60η επετειακή έκδοση του Φεστιβάλ, συμμετέχουμε σε ένα 10ήμερο πρόγραμμα γεμάτο προβολές, εκδηλώσεις, συναντήσεις και συζητήσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια, συνέργειες και πολλές δράσεις.

ΑΓΟΡΑ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αγοράς, το ΕΚΟΜΕ παρουσιάζει στο Agora Talks, στις 5 Νοεμβρίου, 16.30-17.00 στην Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου, Λιμάνι), τον τρόπο με τον οποίο η χρήση των οικονομικών κινήτρων στην κινηματογραφική βιομηχανία έχει επηρεάσει την ανάπτυξη του ελληνικού οπτικοακουστικού τομέα τα τελευταία δύο χρόνια.

Επίσης, συμμετέχουμε στο πάνελ της συζήτησης EU&Me, στις 6 Νοεμβρίου15.00-16.30, στο Μουσείο Φωτογραφίας (Αποθήκη Α’, Λιμάνι), με θέμα «Κινηματογράφος και Ευρωπαϊκή Ένωση: Ευκαιρίες και Προοπτικές», διερευνώντας κίνητρα και εργαλεία που μπορεί ένας επαγγελματίας του κινηματογράφου να αξιοποιήσει για να κάνει το όνειρό του και το έργο του πραγματικότητα.

Αναλυτικά, το πλήρες πρόγραμμα της Αγοράς: https://www.filmfestival.gr/en/professionals-b2b/media-press/27004-60th-thessaloniki-international-film-festival-agora

Συνέντευξη Τύπου

Την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 13.00, στο Μουσείο Φωτογραφίας (Αποθήκη Α’, Λιμάνι) το ΕΚΟΜΕ, τα κινηματογραφικά στούντιο Nu Boyana από τη Βουλγαρία, και τα York Studios από τις ΗΠΑ, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν).

Σας περιμένουμε στη γιορτή του κινηματογράφου, στο περίπτερό μας στην Αποθήκη Γ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, για να ανακαλύψετε τα επενδυτικά κίνητρα για τις κινηματογραφικές παραγωγές (cash rebate 35%, tax relief 30%), το Εθνικό Δίκτυο Film Offices στην Ελλάδα και το πώς το ΕΚΟΜΕ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο για την οπτικοακουστική παραγωγή και την κινηματογραφική βιομηχανία!


Σχολιάστε εδώ