ΣΥΡΙΖΑίους με γραβάτες αποκαλούν τους υπουργούς!

ΣΥΡΙΖΑίους με γραβάτες αποκαλούν τους υπουργούς!

-Ακολουθεί η κυβέρνηση την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταναστευτικό και στα εθνικά θέματα
-Η γκρίνια ακουμπάει τον Μητσοτάκη

Ο χαρακτηρισμός… «Συριζαίοι με γραβάτες», για κυβερνητικά και μη στελέχη, ακούγεται όλο και πιο συχνά τελευταία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά ως συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε μια σειρά πεδία, καθότι προκαλούν στην καλύτερη περίπτωση την απογοήτευση, στη χειρότερη τη δυσφορία (οργή) των ψηφοφόρων.

Ιδιαιτέρως δε όσων τοποθετούνται στη δεξιά πτέρυγα της παράταξης, όπου είναι περισσότερο ισχυρές οι συντηρητικές ιδέες και απόψεις. Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης, μπορεί μακροπρόθεσμα να εξελιχθεί σε μείζονα κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία, υπό την έννοια ότι απογοητευμένοι ψηφοφόροι/οπαδοί θα αναζητήσουν πολιτική στέγη σε κάποιο από τα υφιστάμενα δεξιά κόμματα ή θα αποτελέσουν τη «μαγιά» για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού. Η σταδιακή (ιδεολογική) μετακίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη προς το Κέντρο θα δημιουργήσει αναπόφευκτα χώρο στη δεξιά πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Στην παρούσα φάση το πρόβλημα για τον πρωθυπουργό εντοπίζεται σε δύο κυρίως ζητήματα: Τα εθνικά θέματα και το Μεταναστευτικό. Σε αυτά η εντύπωση που επικρατεί μεταξύ των γαλάζιων ψηφοφόρων είναι ότι η κυβέρνηση ακολουθεί σε γενικές γραμμές την… πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο (εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Συριζαίοι με γραβάτες»…).

Επί της ουσίας θεωρούν ότι, ενώ προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα εφαρμόσει μια πιο δυναμική και αυστηρή πολιτική, μετεκλογικά βαδίζει πάνω στα βήματα του Αλ. Τσίπρα. Οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία συνεχίζονται και αυξάνονται, ενώ στην προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά, κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες μεταφέρονται και διασκορπίζονται στην ενδοχώρα. Η… αποτυχία της κυβέρνησης αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση (Opinion Poll), όπου μόλις το 23,4% των πολιτών δήλωσε ικανοποιημένο από την ακολουθούμενη πολιτική.

Η απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των δεξιών ψηφοφόρων αλλά και στελεχών, όσον αφορά την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Η… γρήγορη «προσαρμογή» του πρωθυπουργού στα δεδομένα της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει ενοχλήσει (ή και εξοργίσει) την πτέρυγα εκείνων που περίμεναν μια δυναμική στάση έναντι των Σκοπίων.

Αντίθετα, τον ακούν συχνά-πυκνά να εκφράζει την… αφοσίωσή του στους όρους της Συμφωνίας, ενώ κάθε άλλο παρά τους ικανοποιούν οι διακηρύξεις του ότι θα «δώσει μάχη» για τα μακεδονικά προϊόντα! Εξαιρετικά ήπια θεωρούν οι γαλάζιοι ψηφοφόροι (ένα σημαντικό τμήμα τους τουλάχιστον) την πολιτική της κυβέρνησης και στα ελληνοτουρκικά. Οι παραβιάσεις της Τουρκίας σε θάλασσα και αέρα συνεχίζο­νται και κλιμακώνονται, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών δεν προβαίνει ούτε καν στις προβλεπόμενες διαμαρτυρίες.

Η γκρίνια αγγίζει και το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, ενώ ενόχλησε πολλούς το γεγονός ότι στη συνάντηση που είχε με τον Τ. Ερντογάν, τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, δεν έκρινε… σκόπιμο να του θέσει το θέμα των παραβιάσεων σε Αιγαίο και Κύπρο. «Αντί να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα, ουσιαστικά προσπαθούμε να μη… θυμώσει ο Ερντογάν», υπογραμμίζουν.


Σχολιάστε εδώ