Συνεχίζει τις διακοπές του ο Γιάννος στον Κορυδαλλό

Συνεχίζει τις διακοπές του ο Γιάννος στον Κορυδαλλό

Θα παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές ο Γ. Παπαντωνίου, μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο τρίτο κατά σειρά αίτημα για την αποφυλάκισή του. Με το αιτιολογικό ότι τερματισμός της προφυλάκισής του επιτρέπει «τη συνέχιση του (τελεσθέντος) αδικήματος μέσω μη εισέτι γνωστών λογαριασμών που ήδη διαθέτει».

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το Συμβούλιο παραποίησε μέρος της ένορκης κατάθεσής του προκειμένου να καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση. Συγκεκριμένα τόνισε ότι εκείνος είχε δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του δεν διαθέτουν κανέναν άλλον τραπεζικό λογαριασμό πέραν των ήδη γνωστών, κάτι που στην απορριπτική απόφαση ερμηνεύτηκε ως εξής:

«(Δεν) μπορεί να κριθεί πειστική η θέση του (κατη­γορουμένου) ότι δεν γνωρίζει ή δεν θυμάται άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του». Ο Γ. Παπαντωνίου προφυλακίσθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και ως ύποπτος για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

Φωτό: gazzetta.gr


Σχολιάστε εδώ