Σε… πόλεμο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί η εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη

Σε… πόλεμο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί η εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη

Του
Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


-Από την Προανακριτική Επιτροπή

Η Novartis ορίζει την ατζέντα

Ως πρόβα σφοδρής και πολυεπίπεδης σύ­γκρουσης με την κυβέρνηση ερμηνεύεται η εκρηκτική συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής. Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το παιχνίδι είναι στημένο με τη συμπαιγνία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και με διάθεση ρεβανσισμού.

«Η εξαίρεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής θα συνιστά σκάνδαλο υπέρ της προστασίας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΝΔ δεν θα αποδεχθεί το αίτημα του ΚΙΝΑΛ και δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Κουμουνδούρου, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς την κυβερνητική πλειοψηφία.

Θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως εάν σήμερα (το απόγευμα της Τρίτης τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης θα εξετάσουν το θέμα), η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ επιμείνουν στο να εξαιρεθούν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τότε στη Βουλή θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Βέβαια υπάρχει και η πτέρυγα εκείνη των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προτείνει την ψύχραιμη αντιμετώπιση και κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Το σκεπτικό τους είναι βαθιά πολιτικό και εδράζεται στην εκτίμηση πως η κυβερνητική στρατηγική, με την πίεση που ασκείται στους δύο πρώην υπουργούς –και όχι μόνο–, έχει ως τελικό στόχο τον Αλέξη Τσίπρα. Εξηγώντας τις σκέψεις τους, υποστηρίζουν πως «η βασική επιδίωξη της ΝΔ είναι ο πρώην πρωθυπουργός να βρίσκεται συνεχώς σε φόντο ως ο κύριος υπεύθυνος πίσω από τα πεδία κριτικής που θα ασκούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα το αναλαμβάνουν πρωτοκλασάτα στελέχη, που θα λειτουργούν ως εκτελεστικοί βραχίονες ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Σκοπός τους είναι η θωράκιση του πρωθυπουργικού προφίλ μέσω μιας στοχευμένης αποστασιοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμέσου των θεσμικών του καθηκόντων και πρωτοβουλιών». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν και την αιφνιδιαστική δημόσια παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, που έκανε λόγο για πιθανό χρηματισμό Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη από φαρμακευτικές εταιρείες. Το θέμα πήρε έντονες πολιτικές διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στον πρωθυπουργό και να ζητά την αποπομπή του υπουργού του.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν «κομπάρσοι της μικροπολιτικής του κ. Μητσοτάκη».


Σχολιάστε εδώ