Μάχη για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στο ΥΠΕΞ!

Μάχη για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στο ΥΠΕΞ!

Είχαμε προαγωγές από τον βαθμό πληρεξούσιου υπουργού Β’ σε βαθμό πληρεξούσιου υπουργού Α’:
Μιχαλοπούλου Ελένη, Πάρτσος Παναγιώτης, Καϋμενάκης Νικόλαος, Μπορνόβας Βασίλειος, Μοάτσος Κωνσταντίνος, Σαράντη Μαρία, Δικοπούλου Βασιλική, Καλαμβρέζος Διονύσιος, Ευθυμιάδης Ευθύμιος, Παπακωνσταντίνου Ανδρέας, Ορφανίδης Κωνσταντίνος, Δημητριάδης Γεώργιος, Καρνούτσου Μαρία, Δογορίτης Γεώργιος, Σιμοπούλου Αικατερίνη, Μακρής Αργύριος, Ζαχαριουδάκης Γεώργιος, Δημάκη Αικατερίνη, Φωτιάδου Ελισάβετ, Ξαγοράρη Αικατερίνη, Αραβοσιτάς Γεώργιος, Κακιοπούλου Ευθαλία, Ηλιόπουλος Γεώργιος.

Να συγχαρούμε τους προαχθέντες και να ευχηθούμε να μην αργήσει η επανίδρυση της Διπλωματικής Υπηρεσίας, καθώς είναι όλο και πιο προφανές ότι το σύστημα λειτουργίας είναι πια ξεπερασμένο και μη αποτελεσματικό. Χρειάζονται άλλες δομές, άλλοι μηχανισμοί, άλλες διαδικασίες και πολλή φαντασία για τη χάραξη και κυρίως την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας, ώστε να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό το έμψυχο υλικό και οι δυνατότητες που υπάρχουν.

Δυστυχώς, και με αυτήν την πολιτική ηγεσία, μετά το πρώτο κύμα εκκαθαρίσεων στελεχών της Διπλωματικής Υπηρεσίας που ήταν κοντά στην προηγούμενη κυβέρνηση, βλέπουμε μια ραθυμία, η οποία μόνο καλός οιωνός δεν είναι. Και φυσικά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το κλίμα αυτό η αναμονή έκβασης της σύγκρουσης στο Μέγαρο Μαξίμου για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αν και, όπως όλα δείχνουν, η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου μάλλον χάνει έδαφος και ίσως η λύση δοθεί μόλις εξευρεθεί μια καλή πρεσβεία για τη μετακίνησή της. Και καθώς Άγκυρα και Βρυξέλλες είναι κλειστές, μάλλον η Ουάσινγκτον είναι η πιθανότερη επιλογή, όταν έρθει η ώρα.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ