Και ο… ιδιοκτήτης φοβέρα θέλει

Και ο… ιδιοκτήτης φοβέρα θέλει

Η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται για όσους πολίτες δεν έχουν προσέλθει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης, χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως.

Υπό τον φόβο των επικείμενων προστίμων αλλά και την πρόσφατη απευθείας ενημέρωση μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η υποβολή δηλώσεων σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Για τη Χαλκιδική, στην οποία η προθεσμία υποβολής δηλώσεων έληξε στις 14 Οκτωβρίου, το συνολικό ποσοστό δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης», ξεπέρασε το 68%.

Αναφορικά με τις δηλώσεις στις περιφερειακές ενότητες που η προθεσμία έληξε τον Σεπτέμβριο, τα ποσοστά συλλογής συνεχώς βελτιώνονται, ενώ τον συγκεκριμένο μήνα σημειώθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή δικαιωμάτων για το 2019, ξεπερνώντας τις 700.000.

Ήδη το συνολικό ποσοστό συλλογής δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης», φτάνει στο 68%, με ενδείξεις για περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Ρόδο το συνολικό ποσοστό δηλώσεων αγγίζει το 97%, ενώ στη Λάρισα ξεπέρασε το 78%.

Όπου λήγει η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων στις 31 Οκτωβρίου, η πορεία των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητική, καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά και τις προβλέψεις, αναμένεται να ξεπεράσει τον στόχο του 55% μέχρι το τέλος του μήνα.


Σχολιάστε εδώ