Νεκρός ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκντάντι μετά από επιχείρηση των ΗΠΑ (video)

Νεκρός ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκντάντι μετά από επιχείρηση των ΗΠΑ (video)

Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν έφοδο στη ΒΑ Συρία με στόχο τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος είναι νεκρός, είπε ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου για το θέμα στον Λευκό Οίκο.

Γνωστοποίησε ακόμη πως η  Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή καθώς και ότι οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες που βοήθησαν. Τόνισε  επίσης  σκοτώθηκαν πολλοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, και ότι δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού.

Οκτώ ελικόπτερα στοχοθέτησαν μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε δύο ώρες. Το σπίτι που ήταν ο βασικός στόχος δέχθηκε πυρά από αέρος προτού μέλη των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού κατέβουν από ελικόπτερα και εμπλακούν σε μάχες στο έδαφος.

«Αποδώσαμε δικαιοσύνη στο υπό αριθμόν 1 τρομοκράτη στον κόσμο», είπε ξεκινώντας την έκτακτη συνέντευξη τύπου ο αμερικανός πρόεδρος Ν. Τραμπ. «Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκτάντι είναι νεκρός», συνέχισε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ έψαχναν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους για πολλά χρόνια. Όπως είπε, η σύλληψη και εξουδετέρωσή του ήταν ο υπ αριθμόν ένα στόχος εθνικής ασφάλειας της χώρας. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

«Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε μια πολύ δύσκολη και παράτολμη νυχτερινή επιχείρηση. Το πρωσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που εκτέλεσε στην επιχείρηση ήταν υπέροχο. Δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού κατά την επιχείρηση. Ενώ μεγάλος αριθμός μαχητών και συντρόφων του Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν μαζί του. Ο ίδιος βρέθηκε να κλαίει και να φωνάζει σε ένα τούνελ. Ο Μπαγκντάντι είχε πάρει μαζί του στο τούνελ τρία από τα ανήλικα παιδιά του και πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε, σκοτώνοντας τον ίδιο και τα τρία παιδιά του. Οι αμερικανικές δυνάμεις βρήκαν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες και έγγραφα στο συγκρότημα κατοικιών. Οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος στην συνέντευξη τύπου.

«Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ο Ν. Τραμπ, δεσμεύτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να καταδιώκουν και τους εναπομείναντες τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ευχαρίστησε τη Ρωσία, τη Συρία, την Τουρκία και το Ιράκ για τη στήριξή τους.

Πηγή- φωτο: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ