Καθοριστικό και για τους  δύο το ντέρμπι στο Φάληρο

Καθοριστικό και για τους δύο το ντέρμπι στο Φάληρο

– Ολυμπιακός και ΑΕΚ γιατί θέλουν την νίκη

Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ματς, που θα καθορίσει αρκετά πράγματα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, διεξάγεται αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυ­μπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο σημαντικότερο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Super League 1 και από το αποτέλεσμά του οι δύο ομάδες θα ξέρουν πώς θα πορευθούν στο μέλλον.

Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, που είναι ο πρώτος του στόχος, όπως δηλώνουν διοίκηση, προπονητής και παίκτες. Μια νίκη επί της ΑΕΚ όχι μόνο θα του επιτρέψει να παραμείνει μόνος στο ρετιρέ, αλλά θα αφήσει και την αντίπαλό του οκτώ βαθμούς πίσω. Και επομένως, αν συμβεί αυτό, όσο και αν το φετινό πρωτάθλημα έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω των πλέι οφ, θα έχει να νιώθει την ανάσα μόνο του ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, αν οι Πειραιώτες γκελάρουν, τότε αφενός θα κρατήσουν την «Ένωση» μέσα στο παιχνίδι του τίτλου, ενώ αφετέρου είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να διαχειριστούν δεύτερο στραβοπάτημα σε ντέρμπι, ύστερα από αυτό κό­ντρα στον Παναθηναϊκό. Διότι είναι δεδομένο ότι θα αρχίσει ξανά η συζήτηση για τον Μαρτίνς, που δεν κερδίζει ντέρμπι και δεν προετοιμάζει την ομάδα καλά ψυχολογικά γι’ αυτές τις αναμετρήσεις.

Και να μην ξεχνάμε ότι η… γκέλα με τον Παναθηναϊκό ήρθε για τον Ολυμπιακό μετά την ισοπαλία 2-2 με την Τότεναμ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, όπως συμβαίνει τώρα που οι «ερυθρόλευκοι» προέρχο­νται από το πολύ καλό ματς κόντρα στην Μπάγερν.

Και για την ΑΕΚ, όμως, το ματς είναι κομβικό. Διότι θα δείξει πού μπορεί να στοχεύσει στη συνέχεια της σεζόν. Αν βρεθεί στο -8 ουσιαστικά για δεύτερη σερί χρονιά θα αποχαιρετήσει από νωρίς τις ελπίδες τίτλου.

Και ναι μεν ο Νίκος Κωστένογλου έχει φέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια, αλλά αν έλθει η ήττα, πολύ περισσότερο αν αυτή είναι βαριά, τότε δεν αποκλείεται να ανοίξει ξανά θέμα τεχνικής ηγεσίας πολύ πριν από το τέλος της χρονιάς.


Σχολιάστε εδώ