«Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»

«Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»

To Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα», διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, 13-16 Νοεμβρίου 2019.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.


Στόχος της Γιορτής είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, Chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο.

FB : www.facebook.com/kotsiaris

Το πρόγραμμα της Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας περιλαμβάνει για τις 2 πρώτες ημέρες (13-14 Νοεμβρίου) εισηγήσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού καθώς και «εργαστήρια μαγειρικής τέχνης – workshop – επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή».

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Νοεμβρίου ο κ. Nico Bartalini θα παρουσιάσει το πετυχημένο παράδειγμα της Τοσκάνης. Στη συνέχεια η ομάδα του “Tinos food path θα εξηγήσει πως η προσπάθεια των επαγγελματιών του νησιού αλλάζει τον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Ο κ. Γιάννης Τζαβλόπουλος θα αναλύσει πως τα τοπικά προϊόντα αποτελούν την εμπορική ταυτότητα μιας περιοχής. Τέλος μέλη της ομάδας Meating Greece θα πραγματοποιήσουν επίδειξη κοπής κρεάτων.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, θα μιλήσει για τη σημαντικότητα της χρήσης τοπικών προϊόντων στην κουζίνα και πως αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εστιατορίου. Στη συνέχεια ο chef Δημήτρης Νίκολης θα κάνει μια ιστορική αναδρομή των μεσσηνιακών προϊόντων από την αρχαιότητα έως σήμερα και θα αναφερθεί στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Τέλος ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος του “ΕΡΓΟΝ” θα αναλύσει το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας θεωρώντας την γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν.


Σχολιάστε εδώ