Δυστυχώς, η κυρία πρέσβης θα δει την παρέλαση από κάποιο παράθυρο

Δυστυχώς, η κυρία πρέσβης θα δει την παρέλαση από κάποιο παράθυρο

Η θητεία και η απόδοση ενός πρέσβη διαπιστευμένου σε μία χώρα ή σε έναν διεθνή οργανισμό ασφαλώς κρίνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Μεγάλη όμως σημασία έχουν και οι εντυπώσεις των κρατικών αρχών και άλλων παραγόντων της χώρας διαπίστευσης για τη συνεργασία που είχαν μαζί του.

Ο πρέσβης κ. Ηλίας Φωτόπουλος, ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια θητείας ως πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία, επιστρέφει στην Κεντρική Υπηρεσία. Στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση, στην οποία παρευρέθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός πολύ σπάνιο, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε αδελφικές τις σχέσεις με τον απερχόμενο πρέσβη, άψογη τη συνεργασία μαζί του, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές. Επιπλέον, μίλησε για ψύχραιμο διπλωμάτη με άριστη προετοιμασία, έκανε δε ειδική αναφορά στην άψογη προετοιμασία για τη μάχη που δόθηκε στο Κραν Μοντανά.

Τώρα, γιατί γράφονται όλα αυτά; Επειδή ο κ. Φωτόπουλος κλήθηκε να επιστρέψει, άρον άρον, στην Αθήνα, με προθεσμία μόλις δύο εβδομάδων, χρόνος ελάχιστος για την εκπλήρωση των υπηρεσιακών και κοινωνικών του υποχρεώσεων. Ως δικαιολογία προβλήθηκε ότι η αντικαταστάτριά του κ. Ξαγοράρη, ήδη πρέσβης της Ελλάδας στην Καμπέρα, ήθελε να βρίσκεται στην εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Θα προλάβει; Μάλλον θα την παρακολουθήσει από την τηλεόραση ή από κάποιο παράθυρο της ελληνικής πρεσβείας.

[email protected]

Φωτό: philenews.com


Σχολιάστε εδώ