Διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ – Έως αρχές Δεκεμβρίου το συνέδριο – Οι πρώτες αντιδράσεις

Διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ – Έως αρχές Δεκεμβρίου το συνέδριο – Οι πρώτες αντιδράσεις

Κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Χαριλάου Τρικούπη, έγινε γνωστό πως η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί για  την επόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την Πολιτική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, η οποία μετατίθεται κατά δύο εβδομάδες, 6-8 Δεκεμβρίου.

Ως γνωστόν, το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί επιτακτικά από τον Παύλο Γερουλάνο και άλλα στελέχη τον τελευταίο καιρό και με τις επικείμενες αποφάσεις το ζήτημα διευθετείται.

Νίκος Ανδρουλάκης

“Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εφόσον εξαγγέλθηκε πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ιστορία του και στις θεσμικές διαδικασίες. Πρέπει να εκλέξει και συνέδρους και όργανα” δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας ανοικτό το ενεδεχόμενο  το θέμανα θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για Αρχηγός.

Παύλος Γερουλάνος

«Θετική η κίνηση της Προέδρου να προχωρήσει σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ», έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο Παύλος Γερουλάνος, συγκεκριμένα:

«Στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας για να αρθρώσουμε μια Ελληνική, ανθρωποκεντρική, σοσιαλιστική πρόταση απέναντι στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το συνέδριό μας θα είναι ανοιχτό και δημοκρατικό που θα αντιμετωπίσει τρία θέματα: στρατηγική, θέσεις/προτάσεις και αλλαγές στο καταστατικό, ώστε να γίνουμε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κόμμα», είπε ο κ. Γερουλάνος, δίνοντας τα τρία θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί το Συνέδριο και κατέληξε: «Είναι μία ευκαιρία που δεν δικαιούμαστε να χάσουμε».

Με πληροφορίες και από το naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ