Οι Τούρκοι παίζουν καλά τα παιχνίδια τους

Οι Τούρκοι παίζουν καλά τα παιχνίδια τους

Ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα γιατί έλληνες δημοσιογράφοι πήγαν ταξίδι στην Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία, το οποίο οργάνωσε η τουρκική πρεσβεία. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία. Ταξίδια πληρωμένα, για ενημέρωση ή για τουρισμό, προσφέρουν και άλλες κυβερνήσεις και άλλοι Οργανισμοί και άλλες εταιρείες.

Είναι όμως απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ακούσια έλληνες δημοσιογράφοι με αυτόν τον τρόπο, για να γίνεται η προπαγάνδα της Τουρκίας, που στην προκειμένη περίπτωση αφορούσε την προβολή των… ειδυλλιακών συνθηκών στα στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία. Που προφανώς προβάλλονται σε αντιπαραβολή με τις εικόνες από τους καταυλισμούς στη Μόρια…

Με αφορμή πάντως τη συζήτηση που ξεκίνησε, είναι μια καλή ευκαιρία να μπει τέλος σε αυτού του είδους τις επικοινωνιακές επιχειρήσεις.

Όποιος θέλει να ενημερωθεί για τις τουρκικές θέσεις είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ο ίδιος ή τα ΜΜΕ που εκπροσωπεί τα έξοδά του. Και κυρίως οφείλει να μην παρουσιάζει ως «αντικειμενικό» ρεπορτάζ αυτό που του προσφέρουν οι τούρκοι οικοδεσπότες του.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ