Λάθος μήνυμα δίνεις, δήμαρχε

Λάθος μήνυμα δίνεις, δήμαρχε

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Ξάνθη; Είχαμε πολλές φορές επισημάνει στο παρελθόν ότι δεν πρέπει οι αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνονται το «χωνευτήρι» των προσπαθειών του τουρκικού προξενείου να δημιουργήσει αυτοδιοικητικά στελέχη ελεγχόμενα από το ίδιο, ούτε φυσικά η εκλογή δημάρχου, περιφερειάρχη ή και βουλευτή να είναι αντικείμενο παζαριών με τον εκάστοτε κατώτερο τούρκο διπλωμάτη στην Κομοτηνή.

Δεν γνωρίζουμε εάν το γεγονός ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης εξελέγησαν τρεις μουσουλμάνοι πολίτες, οι οποίοι φαίνεται να έχουν άριστες σχέσεις με τον ψευδομουφτή, είναι ο λόγος που ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσέπελης, όπως διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του υποκαταστήματος του Συνδέσμου Επιστημόνων «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTAYTD), έναν σύλλογο που αποτελεί έναν από τους πιο ακραίους εκφραστές του τουρκισμού στη Θράκη και με στενούς δεσμούς με το προξενείο. Εξάλλου στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο τούρκος πρόξενος και ο ψευδομουφτής αλλά και καλεσμένοι από την Τουρκία.

Μπορεί να είναι λόγοι ιδεολογικοί και όχι απλώς ψηφοθηρικοί, αλλά το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος της Ξάνθης είναι απολύτως λανθασμένο, καθώς όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την ομαλή συμβίωση στην περιοχή, αλλά υπονομεύει και τον απογαλακτισμό της μειονότητας από τις εξαρτήσεις του τουρκικού προξενείου. Εκτός, φυσικά, αν κάποιοι θέλουν να κρατούν τη μειονότητα σε αυτήν την κατάσταση για να χειραγωγείται πιο εύκολα η ψήφος της.

[email protected]

Φωτό: xanthinea.gr


Σχολιάστε εδώ