Αρνείται να μπει μπροστά ο Τσακαλώτος!

Αρνείται να μπει μπροστά ο Τσακαλώτος!

Παρά τις πιέσεις συντρόφων του…

-Με τη νέα γενιά γυρίζει σελίδα ο Τσίπρας

Στον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει… επενδύσει η εσωκομματική αντιπολίτευση, στην ουσία οι «53», κόντρα στη μονοκρατορία του Αλέξη Τσίπρα, που δείχνει ότι προχωράει χωρίς να ρωτάει κανέναν. Και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Γιατί γνωρίζει ότι αυτόν εμπιστεύεται ο κόσμος. Απόδειξη, το 31,53% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από 26% που του έδιναν ακόμη και την τελευταία εβδομάδα.

Στις πιέσεις των συντρόφων του να μπει μπροστά, ο Τσακαλώτος απαντά πως κάθε άλλο παρά έχει τέτοιες σκέψεις. Και αυτό το ξέρει ο Τσίπρας. Με αποτέλεσμα τον… ανταρτοπόλεμο να τον έχουν αναλάβει αυτοί που κατείχαν τις πρώτες θέσεις, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρώην α­ντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Με επίκεντρο δηλώσεις όπως «ήμασταν ανέτοιμοι να κυβερνήσουμε», «ήταν λάθος η επιλογή Βαρουφάκη», «εναλλακτική λύση ήταν η δραχμή, σε σύ­γκρουση με τα αφεντικά της ΕΕ». Και όλα αυτά τα θυμήθηκαν μετά από τεσσεράμισι χρόνια. Όσο είχαν τις καρέκλες ούτε ίχνος κριτικής.

Απέναντι στον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται ο Τσίπρας, πήρε τον δρόμο προς τον λαό, χωρίς να δείχνει ότι ασχολείται με το χθες –απλώς θα είναι στο κάδρο– και στέλνοντας το μήνυμα ότι προχωρεί έχοντας στο μυαλό του άλλες επιλογές.

Αυτό που βγαίνει από ακριτομυθίες είναι ότι οι επιλογές του Τσίπρα θα είναι πρόσωπα άφθαρτα, που δεν έχουν βγει μπροστά και κανένας από την παλιά φρουρά δεν τα υπολογίζει.

Όπως δε λένε στελέχη που ακολουθούν τον Αλέξη Τσίπρα στις περιοδείες που έχει ξεκινήσει, χιλιάδες είναι αυτοί που όχι μόνο δίνουν το «παρών» αλλά και τρέχουν να εγγραφούν ως μέλη. Μόνο στην Πάτρα, όταν απηύθυνε κάλεσμα για εγγραφή μελών, έφτασαν τις 4.000.

Από τις πρώτες εξόδους εκτός των τειχών αυτό που εισπράττει ο Τσίπρας είναι ότι ο νέος κόσμος απαντά στο κάλεσμά του. Και σε αυτόν θα ακουμπήσει για να γυρίσει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ