Σε 40.000 διαμερίσματα θα στεγαστούν οι πρόσφυγες

Σε 40.000 διαμερίσματα θα στεγαστούν οι πρόσφυγες

Πάμε για μονιμότητα – Αυτή είναι η… αλληλεγγύη των άλλων χωρών, μας θέλουν αποθήκη ανθρώπων

-Στα νησιά που καταφθάνουν τους περιμένουν ταξί!

Αυξάνονται και πληθύνο­νται οι πρόσφυγες / μετανάστες (όπως συμφέρει τα αφεντικά τούς βαφτίζουν) που καταφθάνουν κάθε μέρα στις ακτές της Χίου, της Λέσβου, της Λήμνου και της Σάμου.

Και μάλιστα όχι μόνο κάτω από τα… άγρυπνα μάτια της Frontex αλλά και με τέτοιον συντονισμό, που στις ακτές στις οποίες φτάνουν τα δουλεμπορικά σκάφη περιμένουν τους… επιβάτες ταξί, που έχουν ειδοποιηθεί από τις ΜΚΟ! Οι οποίες, μάλιστα, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους δουλεμπόρους και με φακούς ανταλλάσσουν «μηνύματα» με τους συνεργούς.

Και οι… αφίξεις είναι καθημερινές. Την περασμένη Πέ­μπτη στη Χίο… αφίχθησαν 110, σχεδόν ένα χωριό (τόσους έχουν τα χωριά, μας έλεγε τοπικός παράγοντας).

Στη Σάμο, που παραλίγο να καεί, οι κάτοικοι είναι 6.000 και οι πρόσφυγες 7.000.

Στο μεταξύ, ο προγραμματισμός της κυβέρνησης, με βάση τις εντολές των έξω, είναι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να… μετακομίσουν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε διάφορους νομούς, 20.000, από τους οποίους οι 10.000 θα μείνουν σε ξενοδοχεία (όχι σε… πεντάστερα) και οι άλλοι 10.000 σε ανοιχτούς χώρους. Και έπεται συνέχεια…

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου, με βάση το πρόγραμμα «Εστία», θα νοικιαστούν 40.000 (σαράντα χιλιάδες) διαμερίσματα ανά τη χώρα, όπου θα εγκατασταθούν μόνιμα οι πρόσφυγες που είναι σε ανοιχτούς χώρους.


Σχολιάστε εδώ