Προς την ηγεσία της Ν.Δ.: Όλοι σε τούτο τον κόσμο έχουν δικαίωμα να ζήσουν

Προς την ηγεσία της Ν.Δ.: Όλοι σε τούτο τον κόσμο έχουν δικαίωμα να ζήσουν

Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις… Ας μην τα βάζει, λοιπόν, η ηγεσία της ΝΔ με τους νεολαίους της και συγκεκριμένα με την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τους ακραίους χαρακτηρισμούς για τους πρόσφυγες, με την ανθρωπιά να έχει χαθεί παντελώς.

Το πρόβλημα δεν είναι τι είπε η εν λόγω ΟΝΝΕΔ. Είναι ποια γραμμή ακολουθούμε για την προσφυγική θύελλα, τι κάνουμε ως χώρα πολιτισμένη. Χωρίς να ξεχνάει κανείς μας, όπου κι αν ανήκει πολιτικά, ότι τον δρόμο της ξενιτιάς τον έχουν πάρει εδώ και πολλές δεκαετίες δεκάδες χιλιάδες –για να μην πούμε εκατοντάδες χιλιάδες– Έλληνες (κάτι που συνεχίστηκε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης), που στέριωσαν σε διάφορες χώρες, από τη μια άκρη της Γης ως την άλλη.

Να ζήσει θέλει ο πολίτης της κάθε χώρας, είτε λέγεται πρόσφυγας είτε μετανάστης. Να ζήσει όπως ζει ο κάθε πολίτης της Γης, είτε γεννήθηκε στην Αφρική, στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Αμερική είτε στη ζούγκλα ή στον… Βόρειο Πόλο.

Και φτάνει στο σημείο να παίζει τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του κορόνα – γράμματα. Κι αν του… κάτσει, κέρδισε τη ζωή…

Αυτός είναι ο προορισμός του κάθε ανθρώπου που έρχεται στο φως…


Σχολιάστε εδώ