Η καρέκλα πάνω από όλα και όχι η τιμή στους αποδήμους μας

Η καρέκλα πάνω από όλα και όχι η τιμή στους αποδήμους μας

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται από τα έργα των πολιτικών μας πόσο μικροί είναι. Λίγοι… Κο­ντόφθαλμοι… Οδηγός τους, πυξίδα τους, η προσωπική τους επιβίωση. Και όχι ο τόπος μας. Το όραμα. Η πατρίδα.

Το πώς θα σταθεί όρθια. Στηρίζοντας τον Έλληνα. Όπου ζει και παλεύει. Χωρίς να κρύβει την ταυτότητά του. Αντίθετα, κρατώντας τη σημαία ψηλά. Και κάνοντας, όπου κι αν ζει, ό,τι χρειάζεται κάθε στιγμή για να είναι η Ελλάδα παρούσα. Χωρίς να περιμένει, να αποζητά ανταλλάγματα. Καρέκλες κάθε είδους.

Του αρκεί η ταυτότητα που έχει, για την οποία υπερηφανεύεται. Αυτά σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας την εκμετάλλευση που επιχειρείται από τα κόμματα και τους ηγέτες τους του θέματος της ψήφου των ομογενών και συγκεκριμένα του δικαιώματός τους να ψηφίζουν για τις εκλογές στην Ελλάδα από όπου κι αν βρίσκονται, ζουν, προοδεύουν, μεγαλώνουν τα παιδιά τους, με τον νου τους στην πατρίδα, χωρίς να προσδοκούν οφέλη.

Μπήκε στο τραπέζι, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρόταση να ψηφίζουν για τις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους οι απόδημοι, οι Έλληνες που ζουν σε άλλες χώρες, επιμένοντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι δεν θα υπήρχε κόμμα που δεν θα συμφωνούσε να έχει λόγο και ο ξενιτεμένος για τη γη που τον γέννησε, βγήκαν τα μαχαίρια. Δεν υπήρξε κόμμα από αυτά που μετέχουν στη σημερινή Βουλή που να μην είχε τη δική του ένσταση.

Με επίκεντρο το… ποσοστό στο οποίο θα μετράει η ψήφος των αποδήμων, το πόσες έδρες θα βγάζουν οι απόδημοι, με άξονα το να αποτελεί η ψήφος τους ένα είδος «τιμής ένεκεν». Να μην επηρεάζει, δηλαδή, το αποτέλεσμα της κάλπης των ντόπιων. Μάλιστα, κάποιοι από τους πολιτικούς μας –με πρώτους αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ– υποστηρίζουν ότι μόνο 3 – 4 έδρες πρέπει να βγάζουν οι ομογενείς, οι οποίες να μη μετράνε στη σύνθεση των 300, επηρεάζοντας την κυβερνητική πλειοψηφία.

Με τους «αριστερούς» να μην κρύβουν την ανησυχία τους για το ότι οι απόδημοι – ομογενείς έχουν γίνει συντηρητικοί και επομένως αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση της ΝΔ τράβηξε το χαρτί της «ψήφου των αποδήμων», προσδοκώντας ότι θα είναι η κύρια επιλογή των Ελλήνων που ζουν σε άλλες χώρες. Σε χώρες στις οποίες «ακούγεται» η φωνή τους και μπορεί να επηρεάσει θετικά τη θέση τους υπέρ των εθνικών μας θεμάτων. Με πρώτη την Αμερική.

Τις μέρες που έρχονται θα παρθεί η κρίσιμη απόφαση για την ψήφο των αποδήμων, που θα πρέπει να ψηφισθεί από 200 βουλευτές στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σε αυτό το καίριο θέμα, που τιμά τους αποδήμους μας, οι οποίοι προσφέρουν πάρα πολλά στη γη που τους γέννησε, οι 300 δεν θα φανούν μικροί και μοιραίοι, βάζοντας πάνω από την πατρίδα τις ψήφους… Παρότι και οι κατέχοντες σήμερα την εξουσία τις ψήφους των αποδήμων έχουν στο μυαλό τους…


Σχολιάστε εδώ