Ευχαριστίες Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Ουκρανικό

Ευχαριστίες Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Ουκρανικό

Για τη στάση του στο Ουκρανικό ζήτημα ευχαρίστησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, κατά τη σημερινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σ΄ έναν από τους παλαιότερους χριστιανικούς ναούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Παναγία Αχειροποίητο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, με τον οποίο συλλειτούργησε στην πρώτη αυτή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ναό, διότι, πριν από μία εβδομάδα, «αιρόμενος εις το ύψος της περιστάσεως ανακοινώσατε εν συνόδω την εισήγησή σας, όπως συνταυτιζόμενος αδελφικώς και εναρμονιζόμενος με τας Κανονικάς ενεργείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγράψητε εις τα δίπτυχα υμών το όνομα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου».

«Πρόκειται διά την ικανοποίησιν ενός δικαίου αιτήματος εκκρεμούντος από ετών και κρατήσαντος εκατομμυρίων ανθρώπων εντός ενός σχίσματος, το οποίο, προνοία και ενεργείαις της μόνης αρμοδίας προς τούτο Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας εθεραπεύθη» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος, επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε συνέχιση «αρνητικών καταστάσεων ουδόλως βαρύνει πάντως εκείνη καθώς αυτή εις ενότητα πάντας εκάλεσε».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ