Παράθυρο στην ανάπτυξη μέσω της θάλασσας

Παράθυρο στην ανάπτυξη μέσω της θάλασσας

Το παράθυρο στη θάλασσα, με το οποίο επιδιώκει ο Δήμος Πειραιά να υλοποιήσει το σχέδιό του για ανάπτυξη του Πειραιά, μέσω των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, άνοιξε διάπλατα πριν από λίγες μέρες με την παρουσίαση και ουσιαστική έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Το κέντρο αυτό βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του κτιρίου της οδού Κάστορος 55, στη γωνία με τη Μαυρομιχάλη, η κωδική του ονομασία είναι BLUE LAB και αποτελεί το πρώτο κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη «γαλάζια ανάπτυξη» στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια εμβληματική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, που σκοπό έχει να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχημάτων, ιδεών και προϊόντων με χρήση προηγμένης τεχνολογίας και με γνώμονα πάντα και προσανατολισμό τη «γαλάζια οικονομία».

Στο «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής και μικροηλεκτρονικών συστημάτων και να μάθουν τα πάντα για τις τάσεις της «γαλάζιας ανάπτυξης», όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στο κέ­ντρο αυτό, είπε ότι «δημιουργήσαμε μια υποδομή η οποία θα προωθεί και θα υλοποιεί καθετί που αφορά τη ‘‘γαλάζια ανάπτυξη’’, πραγματοποιώντας την αρχική μας δέσμευση και άποψη ότι το μέλλον του Πειραιά είναι η θάλασσα». «Προς αυτήν την κατεύθυνση κάναμε αρκετά πράγματα», συνέχισε ο Δήμαρχος Πειραιά, «και σήμερα είμαστε η πρώτη πόλη στην Ευρώπη που υλοποιεί αυτόν τον προσανατολισμό και μάλιστα για αυτόν τον λόγο έχουμε τιμηθεί». Χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι από τα 80 εκατ. που διασφάλισε για την ΟΧΕ τα 24 εκατ. αφορούν δράσεις που άπτονται της «γαλάζιας ανάπτυξης».

«Συνεργαζόμαστε», κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά, «με το Πανεπιστήμιο της πόλης μας και με τα επιμελητήρια για τη ‘‘γαλάζια οικονομία’’ και έχουμε όλοι τη διάθεση, τη θέληση και την επιθυμία να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την πεποίθησή μας ότι η ανάπτυξη του Πειραιά θα έρθει από τη θάλασσα».

Φωτό: in.gr


Σχολιάστε εδώ