«Φως στο τούνελ» αναζητούν στο ΚΙΝΑΛ

«Φως στο τούνελ» αναζητούν στο ΚΙΝΑΛ

-Ποιοι οργάνωσαν επιχείρηση φίμωσης της ηγεσίας

Φυγή προς τα εμπρός και επιβολή θεμάτων στην πολιτική ατζέντα επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ, προτάσσοντας τα εθνικά θέματα, σε μια προσπάθεια να βγει από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση φίμωσης του Κινήματος, προκειμένου να βρίσκεται στο περιθώριο, έτσι ώστε να υποκύψει σε συνεργασίες και συναινέσεις όταν και εφόσον χρειαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούν ότι η «επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα» και γι’ αυτό αποφασίστηκε η επιθετική προβολή στοχευμένων απόψεων.

Η αρχή έγινε στη συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά με τον πρωθυπουργό. Η κ. Γεννηματά, εκτός από το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης, που ήταν η ψήφος των ομογενών, έθεσε και μια σειρά ζητημάτων που άπτονται των εθνικών θεμάτων. Ειδικότερα τόνισε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί ενεργά για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Του ζήτησε μάλιστα να ξεκαθαρίσει προς την Τουρκία ότι «θέλουμε μεν σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Κάθε επιθετική κίνηση σε βάρος μας θα πάρει την κατάλληλη απάντηση». Ζήτησε μάλιστα και την παρέμβαση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει το ζήτημα στην προσύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών στις 17 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες.

Φρόντισε όμως να ξεδιαλύνει και τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει στο θέμα της ψήφου των ομογενών, παρουσιάζοντας στον πρωθυπουργό τα σημεία που αποτελούν τον κορμό της πρότασής της αλλά και τη βάση για συναίνεση:

Δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν όλοι οι έλληνες κάτοικοι εξωτερικού, εφόσον είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και τα δημοτολόγια.
Για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή τους καθιέρωση επιστολικής ψήφου, με διαδικασίες που θα διασφαλίζουν πλήρως την εγκυρότητά της.
Η ψήφος τους θα προσμετράται στο εθνικό αποτέλεσμα των εκλογών.
Να εξασφαλισθεί με τον κατάλληλο τρόπο η εκπροσώπηση των αποδήμων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο τραπέζι της συνάντησης η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο Προσφυγικό, ζητώντας μεταξύ άλλων να επαναφέρουμε το αίτημα για αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, ώστε να αναλάβουν όλοι οι εταίροι μας στην ΕΕ τις ευθύνες που τους αναλογούν και τα κράτη-μέλη που το αρνούνται να έχουν οικονομικές κυρώσεις.

Σε κομματικό επίπεδο, επιχειρείται «ψηφιακό άνοιγμα» σε παλαιά και νέα μέλη του κόμματος, τα οποία σε πρώτη φάση προσκαλούνται σε μια ψηφιακή διαβούλευση για το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Όπως λένε: «Δεν είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά μια συνειδητή επιλογή για την έναρξη μιας συλλογικής και μαζικής αντεπίθεσης».


Σχολιάστε εδώ