Το χρήμα μετρά και όχι οι ανθρώπινες ζωές…

Το χρήμα μετρά και όχι οι ανθρώπινες ζωές…


Της
ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Και έτσι, με την άδεια των μεγάλων, οι Τούρκοι παίρνουν αυτό που θέλουν, τη Συρία. Ένα χριστιανικό έθνος διαλύεται και πέφτει, εξαιτίας της αδιαφορίας των δύο υπερδυνάμεων, στο έλεος του αιμοχαρούς Ερντογάν, που κατάφερε με την πονηριά να συντρίψει τους Κούρδους, για τους οποίους ο κ. Τραμπ θυμήθηκε ότι δεν είχαν βοηθήσει τους συμμάχους στην Απόβαση της Νορμανδίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και ο άμαχος πληθυσμός τι φταίει; Τα παιδιά και οι γέροι, οι αδύναμες ομάδες, γιατί πρέπει να πληρώσουν σώνει και καλά την ανελέητη πολιτική μιας γενιάς πολιτικών, που ο μοναδικός τους σκοπός είναι η αρπαγή κοιτασμάτων που ανήκουν σε μια χώρα, αδιαφορώντας για το περιβάλλον που καταρρέει και χτυπά απελπισμένα τον κώδωνα του κινδύνου;

Το χρήμα μετρά περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές. Τι κι αν η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη, σε σημείο που ένα παιδί να μπαίνει στο σχολείο του και να σκοτώνει συμμαθητές και δασκάλους. Τι κι αν οι φυσικές καταστροφές πνίγουν πόλεις και χωριά και λόφοι λάσπης πνίγουν ανθρώπους. Τι κι αν η φτώχια χτυπά την πόρτα όλης της ανθρωπότητας. Αυτό που μετρά περισσότερο από όλα, αφού καταστρέψαμε τον ορίζοντα, είναι να καταστρέψουμε και τα βάθη της γης, για να της αφαιρέσουμε ό,τι την κρατά σε ισορροπία.

Δύσκολα χρόνια, απάνθρωπα, μακριά από το πραγματικό μας σκοπό, τη ζωή. Μια ζωή ισορροπημένη, με τα υλικά που προσφέρει η φύση. Τα δάση, τις λίμνες, τα βουνά, τα ζώα, ό,τι έχει ανάγκη η ανθρωπότητα. Η εξέλιξη μπορεί να κάνει τη ζωή ευκολότερη. Δυστυχώς, όμως, την έκανε σκληρή, γεμάτη πάθη. Μια ζωή που συγχωρεί τους αδίστακτους, αυτούς που κοιτούν να φτάσουν ακόμα και σε άλλους γαλαξίες, ξεχνώντας τις αγάπες εκείνες που ομόρφαιναν τη φύση γύρω μας και έδιναν σκοπό στην ύπαρξή μας.

Φοβάμαι πως κάποτε δεν θα υπάρχουν πια πατρίδες, αλλά ένα αχαρακτήριστο πλήθος ανθρώπων, που δεν θα συνεννοούνται, αλλά θα ζουν τρώγοντας ο ένας τις σάρκες του άλλου. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να βοηθήσει αυτόν τον άμοιρο πληθυσμό της Συρίας, που ζητά βοήθεια. Ας ελπίσουμε η ανθρώπινη λογική να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Φωτο: BBC


Σχολιάστε εδώ