Διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες

Διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες

Μισός μήνας έμεινε για τη λήξη της οριστικής προθεσμίας υποβολής δήλωσης σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, και θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όσους –για διάφορους λόγους– δεν δήλωσαν ακόμα την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο τις διευκολύνσεις που ισχύουν προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων σε περιόδους αιχμής, όπως συμβαίνει κατά κανόνα στις τελευταίες ημέρες συλλογής δηλώσεων, το Κτηματολόγιο, για την αποφυγή της πολύωρης αναμονής πολιτών, εφαρμόζει τη διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.

Επίσης, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από τους αναδόχους στα γραφεία κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, έγγραφα, εντοπισμό κ.λπ.

Εναλλακτικά, εκτός της επίσκεψης των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.

Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης δωρεάν υπηρεσίας για τον εντοπισμό και την οριοθέτηση ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου. Παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής του παγίου τέλους με δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κτηματολόγιο στο τηλεφωνικό κέντρο 2106505600 ή στον τετραψήφιο αριθμό 1015 καθώς και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.


Σχολιάστε εδώ